Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Ανισομαστία

  Ως ανισομαστία περιγράφεται η ασυμμετρία των δύο μαστών και αναφέρεται είτε σε μικρά στήθη είτε και σε μεγαλύτερα που παρουσιάζουν διαφορετικό βαθμό πτώσης. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται είναι αρκετά συχνή δυσμορφία που δημιουργεί έντονη δυσφορία στις νέες κυρίως κοπέλες.

  Η επέμβαση εν συντομία

  Υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης χειρουργικά μόνο ή και με τη χρήση ενθεμάτων, ανάλογα με το πρόβλημα που παρουσιάζει ο κάθε μαστός. Συνήθως, επειδή υπάρχει διαφορά μεγέθους, χρησιμοποιούμε ενθέματα διαφορετικού μεγέθους ή και άλλου σχήματος (στρογγυλά ή ανατομικά).

  Η ανισομαστία διορθώνεται με ειδικές τεχνικές που διατηρούν τη λειτουργία του στήθους (αισθητικότητα, θηλασμός). Επιλέγεται κάθε φορά η κατάλληλη τεχνική (ανόρθωση, μειωτική, αυξητική ή συνδυασμός) αναλόγως του σχήματος και μεγέθους του κάθε μαστού. Το ζητούμενο είναι στο τέλος της επέμβασης οι δύο μαστοί να είναι αρμονικά ταιριαστοί μεταξύ τους (και σε σχήμα και σε μέγεθος).

  Καταπόνηση

  Θα έχετε ίσως παροχετεύσεις (σπάνια πλέον) για 2-3 ημέρες για να συλλέγονται τα υγρά που βγαίνουν στο τραύμα. Δεν θα υπάρχει πόνος και θα πρέπει να λείψετε από την εργασία σας περίπου 1 εβδομάδα. Αθλητικές δραστηριότητες θα ξεκινήσετε σε 4-6 εβδομάδες. Θα φορέσετε αμέσως αθλητικό σουτιέν ώστε να υποστηρίζεται το στήθος και να βοηθηθεί στο νέο σχήμα του. Για 3-6 μήνες το νέο στήθος θα αντιδρά διαφορετικά στην έμμηνο ρύση (μέχρι να συνηθίσετε στη νέα κατάσταση).

  Τομές

  Τα σημάδια θα εξαρτηθούν από την τεχνική που χρησιμοποιείται. Οι τομές τείνουν να είναι αρκετά καφέ κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες, γίνονται ροζ στους επόμενους 3 μήνες και στη συνέχεια ξεθωριάζουν και γίνονται λευκές. Οι περισσότερες από τις ασθενείς θα έχουν πολύ καλής ποιότητας ουλές στη διάρκεια του χρόνου. Οι ουλές από άλλες πληγές δίνουν μια σχετικά καλή ένδειξη για το πως θα ωριμάσουν στο στήθος. Οπωσδήποτε θα εφαρμόσουμε ειδικό Laser στην πρώτη αλλαγή (2-3 ημέρες μετά την επέμβαση) και στον πρώτο και δεύτερο μήνα μετά την επέμβαση, για να βοηθήσουμε τις τομές να σβήσουν γρήγορα.

  Φάρμακα και κάπνισμα

  Χρειάζεται σωστή προετοιμασία, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά.

  Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

  Ανισομαστία