Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Αποτρίχωση Laser Alexandrite


  Η πρώτη επιλογή σε laser Αλεξανδρίτη με μόνιμα αποτελέσματα αποτρίχωσης σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

  Το σύστημα αποτρίχωσης GentleLASE (CDC) του Oίκου Candela Laser Corporation.

   

  Η αποτρίχωση laser γίνεται πλέον με την πρωτοποριακή μέθοδο του Laser Alexandrite. Ένα επαναστατικό λέιζερ που ονομάζεται

  Αποτρίχωση Laser (Candela Alexandrite)

  GentleLase, μπορεί να αφαιρέσει τις αντιαισθητικές τρίχες με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, λιγότερο πόνο, λιγότερο κόστος και μόνιμα αποτελέσματα.

  Πως λειτουργεί το νέο Laser αποτρίχωσης;

  Η αποτρίχωση Laser, είναι μια αξιοσημείωτη νέα θεραπεία, που καταστρέφει τα τριχοθυλάκια με μια ακτίνα μονοχρωματικού φωτός ( laser). Αυτό το λέιζερ από το ορυκτό Alexandrite, παράγει μία υψηλής ενέργειας ακτίνα, που περνά με ασφάλεια μέσα από το κανονικό δέρμα. Το φως στη συνέχεια απορροφάται από το θύλακα (και ειδικά από τη μελανίνη που περιέχει) και ένα μέρος του μετατρέπεται σε θερμότητα, καταστρέφοντας το θύλακα. Το μήκος κύματος της ακτίνας laser 785nm, είναι το απολύτως κατάλληλο για απορρόφηση από τη μελανίνη του τριχοθυλακίου. Ελαφρώς μελαχρινό ή λευκό δέρμα απορροφά πολύ λίγο από την ενέργεια του φωτός και δεν υφίσταται βλάβη από το λέιζερ.

  Πονά η θεραπεία με Laser;

  Η αποτρίχωση Laser, είναι σχεδόν ανώδυνη. Ανάλογα με την περιοχή χρειάζεται κούρεμα των τριχών, για να μην υπάρχει μήκος στην τρίχα που θα απορροφήσει ενέργεια από την ακτίνα laser. Η θεραπεία γίνεται αισθητή σαν τσίμπημα. Χρησιμοποιείται ειδικό ψυκτικό αμέσως πριν και μετά την εφαρμογή της ακτίνας laser (Μέθοδος CDC), για να ελαχιστοποιήσει τον πόνο. Αναισθητική κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενόχληση, αν προτιμάτε.

  Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν για να δω αποτελέσματα;

  Η αποτρίχωση Laser στο πρόσωπο, τις μασχάλες και και το μπικίνι χρειάζεται περίπου 5-8 θεραπείες ανά 4-6 εβδομάδες. Για όλες τις άλλες περιοχές, οι θεραπείες μπορεί να είναι περισσότερες και να απέχουν περισσότερο (πχ ανά 2 μήνες).

  Υπάρχουν προβλήματα μετά τη θεραπεία;

  Εφαρμόζοντας πάγο για διαστήματα 20 λεπτών για τις επόμενες 3 ώρες μετά τη θεραπεία ελαχιστοποιείται η ερυθρότητα και το πρήξιμο που μπορεί να προκύψουν. Η αποτρίχωση Laser, αφήνει τις τρίχες καμένες και ανάλογα με την περιοχή πέφτουν οι τρίχες τις επόμενες ημέρες.

  Ποιές τρίχες αντιμετωπίζονται με το GentleLase;

  Η αποτρίχωση με το GentleLase αντιμετωπίζει καλύτερα μαύρες τρίχες σε λευκό δέρμα. Ανεπιθύμητη τριχοφυïα σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Το GentleLase λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ασθενείς με σκούρο δέρμα, αλλά θα χρειαστούν περισσότερες θεραπείες.

  Τι προκαλεί μη φυσιολογική ανάπτυξη των τριχών;

  Ανώμαλη ανάπτυξη των τριχών μπορεί να προκληθεί από την κληρονομικότητα, από ακανόνιστα επίπεδα των ορμονών και ορισμένα φάρμακα. Υπάρχουν και άλλες σπάνιες αιτίες της μη φυσιολογικής ανάπτυξης των μαλλιών που δεν είναι όμως σκοπός αυτού του κειμένου. Ίσως να χρειαστεί αντιμετώπιση με ορμονολογικά φάρμακα (αντισυλληπτικά) σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

  Αποτρίχωση Laser Alexandrite