Σημείο g

  Σημείο g

  Το σημείο g (ή Grafenberg spot ή G-spot) είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλή ευαισθησία, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του μπροστινού τοιχώματος του κόλπου της γυναίκας, περίπου 3-5 εκ. από την είσοδο του κόλπου. Η σεξουαλικότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της σχέσης ενός ζευγαριού. Αν κάποιος από τους εταίρους δεν μπορεί να είναι σεξουαλικός, ή δεν απολαμβάνει πλήρως την εμπειρία, τότε αυτό το μέρος της σχέσης δεν λειτουργεί και η όλη σχέση μπορεί, ως αποτέλεσμα, να υποφέρει. Στο γυναικείο κομμάτι της σχέσης, αναγνωρίζεται πλέον ως σημαντικός, ο ερεθισμός ενός τμήματος του κόλπου που ονομάζεται «σημείο g» (Grafenberg spot), από τον επιστήμονα που πρώτος το περιέγραψε και ανέλυσε τη σημασία που έχει για τον γυναικείο οργασμό.

  Εάν πράγματι υπάρχει έλλειψη διέγερσης, υπάρχει μια διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει μηχανικά τον “γυναικείο οργασμό”, σε σημαντικό βαθμό. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως «ενίσχυση του σημείου g» και ανήκει στην κατηγορία των μη χειρουργικών παρεμβάσεων. Είναι σημαντικό να τονιστεί η βελτίωση της ερωτικής ζωής που επιφέρει, και κατ’επέκταση η ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα στα ζευγάρια.

  Η επέμβαση εν συντομία

  Το σημείο g (ή Grafenberg spot ή g-spot) είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ευαισθησία, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του μπροστινού τοιχώματος του κόλπου της γυναίκας, περίπου 3-5 εκ. από την είσοδο του κόλπου. Υπό τοπική αναισθησία με ειδική κρέμα, ποσότητα υαλουρονικού οξέος ενίεται κάτω από το βλεννογόνο στο σημείο g, ώστε να μεγαλώσει σε μέγεθος. Συνήθως αυξάνει το σημείο g, 3-5 χιλ. σε ύψος, που επιφέρει υψηλή διέγερση κατά τη διείσδυση.

  Μετεγχειρητική καταπόνηση

  Σημείο gΔεν υπάρχει καθόλου ταλαιπωρία. Αυτή η διαδικασία αναφέρεται και ως επέμβαση του μεσημεριανού διαλλείμματος (lunchbreak procedure), για να δηλώσει την ευκολία πραγματοποίησης και την απουσία προβλημάτων.

  Διάρκεια

  Η επέμβαση διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και το αποτέλεσμα περίπου 6-12 μήνες.

  Σημείο g