Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Αναζωογόνηση Χεριών

  Ηλιακές κηλίδες και δυσχρωμίες, λεπτό και ατροφικό δέρμα, ρυτίδες, εμφανείς φλέβες και τένοντες, είναι συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στη ράχη των χεριών, όσο περνά η ηλικία. Οφείλονται στην κληρονομικότητα αλλά και στη φωτογήρανση.Ποικίλες τεχνικές βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος της ράχης των χεριών είτε μόνες είτε σε συνδυασμό. Έτσι, αν το πρόβλημα είναι η τραχύτητα του δέρματος, ηλιακές κηλίδες, δυσχρωμίες καιλεπτές ρυτίδες, τότε τα χημικά peelings (easyTCA), η μικροδερμοαπόξεση (ecopeel), το παλμικό φως (IPL) και το laser κλασματικής απόξεσης (fractional laser) θα βελτιώσουν το χρώμα και τον τόνο του δέρματος και θα δώσουν μια πιο νεανική όψη στα χέρια.Αν το πρόβλημα είναι η απώλεια όγκου και τα χέρια δείχνουν “αποστεωμένα” και με εμφανείς φλέβες και τένοντες, η λύση είναι η αναπλήρωση του χαμένου όγκου είτε με εμφυτεύματα (fillers), είτε με λίπος που μεταφέρεται από άλλο μέρος του σώματος.

  Η διαδικασία εν συντομίαΑναζωογόνηση Χεριών

  Όψη-Χροιά. Η αναζωογόνηση του δέρματος με λέιζερ ή φωτοθεραπεία ή χημική απολέπιση ή μηχανική δερμοαπόξεση, είναι ανώδυνη και γίνεται σε μια επίσκεψη στο ιατρείο. Απαιτούνται 1-3 συνεδρίες ανάλογα με το πρόβλημα. Συνήθως υπάρχει ήπια απολέπιση του δέρματος για 3-5 ημέρες. Εφαρμογή πάγου, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και χρήση αναπλαστικών κρεμών απαιτείται για τις επόμενες 10 ημέρες.

  Όγκος. Η αναπλήρωση του όγκου με εμφυτεύματα, θα απαιτήσει ενέσεις σε όλη τη ράχη του χεριού για να “γεμίσουν” οι περιοχές με ανεπαρκή όγκο. Ο υδροξυαπατίτης (Radiesse) ή το υαλουρονικό οξύ είναι εμφυτεύματα (fillers) που δίνουν ένα ωραίο και φυσικό αποτέλεσμα σε 1-2 συνεδρίες. Μικρό οίδημα και μελανιές υποχωρούν εντός της εβδομάδας. Τα υλικά πληρώσεως (fillers) συνήθως διαρκούν ένα έως δύο έτη.

  Όταν καταφεύγουμε σε αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους, το λίπος που συλλέγεται με μικρή λιποαναρρόφηση από μία άλλη θέση στο σώμα, εγχύεται στη ράχη του χεριού. Συνήθως απαιτείται τοπική αναισθησία. Εκχυμώσεις και οίδημα υποχωρούν σε 7-10 ημέρες. Ίσως χρειαστεί επανάληψη (μικρότερης έκτασης) σε 3-6 μήνες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

  Πώς πρέπει να προετοιμαστώ;

  Για τις επεμβάσεις μεταφοράς λίπους καλό είναι να ακολουθούνται οι κάτωθι οδηγίες. Αν είστε καπνιστής, συνιστάται να διακόψετε το κάπνισμα πολύ πριν την επέμβαση. Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας για επούλωση. Ορισμένα φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας, όπως η ασπιρίνη, τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και ορισμένες βιταμίνες / ομοιοπαθητικά θεραπευτικά σχήματα θα πρέπει να διακόπτονται πριν από κάθε επέμβαση.

  Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία.

  Αναζωογόνηση Χεριών