Μειωτική Στήθους

Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Ενδείξεις

Μειωτική Στήθους

Χρησιμοποιείται για τη μείωση του μεγέθους μεγάλων ή βαρέων μαστών, όταν προκαλείται ενόχληση στον τράχηλο και πόνο στη ράχη, προβλήματα με την επιλογή των ρούχων, κόψιμο και ερεθισμός του δέρματος στον ώμο, παράτριμμα εκεί όπου οι μαστοί ακουμπούν στην κοιλιά, δυσκολίες με την άσκηση και δυσαρέσκεια με το μέγεθος και το σχήμα του μαστού.

Η επέμβαση εν συντομία

Η θηλή σηκώνεται σε μια νέα θέση και διατηρείται σε μια νησίδα ιστών. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και μαστικού αδένα και το υπόλοιπο ανασχηματίζεται με εσωτερικά ράμματα, με αποτέλεσμα ένα μικρότερο και ανασηκωμένο στήθος. Η τεχνική διαφέρει από χειρουργό σε χειρουργό αλλά εγώ προτιμώ την «κάθετη» μέθοδο που δεν αφήνει καθόλου οριζόντια τομή ώστε τα σημάδια να είναι πολύ λιγότερα από τις υπόλοιπες τεχνικές τύπου «ανεστραμμένης άγκυρας».

Καταπόνηση

Θα έχετε ίσως παροχετεύσεις για 2-3 ημέρες για να συλλέγονται τα υγρά που βγαίνουν στο τραύμα. Δεν θα υπάρχει πόνος και θα πρέπει να λείψετε από την εργασία σας περίπου 1 εβδομάδα. Αθλητικές δραστηριότητες θα ξεκινήσετε σε 4-6 εβδομάδες. Θα φορέσετε αμέσως αθλητικό σουτιέν ώστε να υποστηρίζεται το στήθος και να βοηθηθεί στο νέο σχήμα του. Για 3-6 μήνες το νέο στήθος θα αντιδρά διαφορετικά στην έμμηνο ρύση μέχρι να συνηθίσετε στη νέα κατάσταση.

Ουλές

Τα σημάδια θα εξαρτηθούν από την τεχνική που χρησιμοποιείται. Τείνουν να είναι αρκετά καφέ κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες, γίνονται ροζ στους επόμενους 3 μήνες και στη συνέχεια ξεθωριάζουν και γίνονται λευκές. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς θα έχουν πολύ καλής ποιότητας ουλές στη διάρκεια του χρόνου. Οι ουλές από άλλες πληγές δίνουν μια σχετικά καλή ένδειξη για το πως θα ωριμάσουν στο στήθος.

Φάρμακα και κάπνισμα

Το ιατρικό ιστορικό θα συζητηθεί πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Μειωτικής Στήθους

Μειωτική Στήθους

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Μειωτική Στήθους
    

 

Related posts