Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ

  Υαλουρονικό Οξύ είναι μια εξαιρετική ουσία για τη βελτίωση των ρυτίδων και των πτυχών στο δέρμα του προσώπου, καθώς και για το γέμισμα περιοχών όπως τα χείλη, τα μάγουλα και το πηγούνι που μπορεί να γίνουν λεπτότερα με την ηλικία. Μπορεί να είναι τόσο μόνιμα όσο και προσωρινά. Χρησιμοποιούνται τόσο σε γυναίκες όσο και σε  άντρες. Στους άντρες ειδικά δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην αλλάξουν τα φυλετικά χαρακτηριστικά και να μην αλλοιωθεί το αντρικό προφίλ του ασθενούς.Προσωρινά ενέσιμα

  Το Υαλουρονικό Οξύ παράγεται σε αρκετούς διαφορετικούς τύπους και είναι το πιο γνωστό υλικό από τα προσωρινά εμφυτεύματα. Το Υαλουρονικό Οξύ, είναι ένα φυσικό συστατικό (πολυσακχαρίτης) του δέρματος. Για σκοπούς αναζωογόννησης και γεμίσματος ρυτίδων προσώπου και άλλων περιοχών, παράγεται συνθέτικά στο εργαστήριο. Δεν παράγεται από ζώα και δεν περιέχει ζωικά έκδοχα, σε αντίθεση με το κολλαγόνο. Τα πιο γνωστά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχουν εκτός από CE (έγκριση για κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εμπορικό προϊόν) και FDA(έγκριση για κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως φαρμακευτικό/ιατρικό προϊόν) είναι τα Restylane, Juvederm και Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό ΟξύBelotero. Είναι πολύ ασφαλή και σιγά σιγά απορροφούνται από το δέρμα. Η δράση τους επέρχεται με την απορρόφηση ύδατος τοπικά και διαρκεί από 9-12 μήνες ή και 18-24 μήνες ανάλογα με την πυκνότητά τους. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι των εμφυτευμάτων (ανάλογα με την πυκνότητά τους) και χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Το λεπτόρρευστο εμφύτευμα ενδείκνυται για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών. Αντίθετα, τα παχύτερα υλικά είναι πολύ καλά για βαθύτερες ενέσεις, ώστε να προστεθεί όγκος εκεί που λείπει.

  Μόνιμα Εμφυτεύματα

  Τα μόνιμα εμφυτεύματα δεν χρησιμοποιούνται ευρέως γιατί ακριβώς είναι μόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν μετά τη χρήση τους και αν δεν είναι κατάλληλα για τον ασθενή, δεν μπορεί να αντιστραφεί η δράση τους. Μιλάμε ουσιαστικά για ενέσιμη σιλικόνη σε μορφή ελαιώδη, που δεν έχει άδεια χρήσης για αισθητικούς σκοπούς. Η μορφή αυτή της σιλικόνης δημιουργεί αντιδραστικά οζίδια και όταν συμβεί αυτό στο πρόσωπο, δεν υπάρχει τρόπος αφαίρεσής της γιατί κινδυνεύουν τα νεύρα της περιοχής.

  Η Διαδικασία Εν συντομία

  Το Υαλουρονικό Οξύ, τοποθετείται κάτω από το δέρμα ή μέσα στο δέρμα, με ενέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ιατρείο. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως από 15-30 λεπτά. Περιστασιακά μόνο θα χρησιμοποιηθεί τοπικό αναισθητικό. Κάποια υλικά περιέχουν ήδη τοπικό αναισθητικό ώστε να κάνουν πιο άνετη την όλη διαδικασία.

  Πρόσωπο

  Στο πρόσωπο μπορούν να ενισχυθούν τα χείλη, να λειανθούν οι βαθιές ρυτίδες (συνήθως οι ρινοχειλικές αύλακες ή οι κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο), οι ουλές ακμής και βελτιώνονται περιοχές που έχουν γίνει λεπτότερες/ατροφικές. Όπως είπαμε και παραπάνω, ειδικά στους άντρες δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου ξεχωριστά ώστε να αποφύγουμε την αλλαγή του ανδρικού προφίλ. Τα προσωρινά υλικά συνήθως χρειάζονται επανάληψη σε 1-2 χρόνια ανάλογα με την πυκνότητα και τη θέση εφαρμογής.

  Διάρκεια της επέμβασης

  Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 με 30 λεπτά.

  Αποθεραπεία

  Η περιοχή που έχει γίνει θεραπεία, θα είναι λίγο κόκκινη και ελάχιστα πρησμένη, για λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Εάν τα χείλη έχουν υποστεί επεξεργασία μπορεί να είναι λίγο διογκωμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα υπάρξουν περιστασιακά κάποιοι μώλωπες, αλλά θα εξαφανιστούν γρήγορα.

  Χρόνος εκτός εργασίας

  Για εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος, δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή της καθημερινότητας. Μπορείτε να καλύψετε πιθανές εκχυμώσεις και οίδημα με make-up.

  Χρόνος για την άσκηση

  Είναι καλύτερα να αποφύγετε την έντονη άσκηση την ημέρα της θεραπείας.

  Οδήγηση

  Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να νιώθουν εντελώς άνετα, αν έχει χρησιμοποιηθεί τοπικό αναισθητικό.

  Τελική έκβαση

  Στις θεραπείες με Υαλουρονικό Οξύ, θα μπορείτε να δείτε κάποια αποτελέσματα άμεσα αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί 3-4 εβδομάδες γιατί, όπως προείπαμε το αποτέλεσμα πειτυγχάνεται με την απορρόφηση νερού που χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Επίσης η εμπειρία μας δείχνει ότι, χρειάζεται και ο ανάλογος χρόνος για την τελική ενσωμάτωση του υλικού στους περιβάλλοντες ιστούς.

  Πιθανές Επιπλοκές Με Ενέσιμα Εμφυτεύματα

  Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας που έχει εξαιρετική επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

  Ανωμαλίες του δέρματος: Αν το εμφυτεύσιμο υλικό είναι επιφανειακά μπορεί να προκαλέσει εξογκώματα στο δέρμα που μπορεί να πάρουν χρόνο για να εξαφανιστούν. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ σπάνιο όταν χρησιμοποιείται από έναν καταρτισμένο επαγγελματία με τη σωστή τεχνική.

  Μικρού βαθμού ασυμμετρία: Η ίδια ένεση θα πραγματοποιηθεί και στις δύο πλευρές του προσώπου. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα διαφορετικής επίδρασης στη μία πλευρά σε σχέση με την άλλη. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η υπάρχουσα διαφορά στην υποκείμενη ανατομία, που υπάρχει για τον καθένα από εμάς. Αυτο θα συζητηθεί εκτενέστερα την ώρα της εφαρμογής. ώστε να γίνει κατανοητό γιατί μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε διαφορετική ποσότητα υλικού στις δύο πλευρές του προσώπου.

  Μώλωπες: Είναι ήσσονος σημασίας και φεύγουν γρήγορα.

  Αλλεργικές αντιδράσεις: Εξαιρετικά σπάνιο λόγω των εξαιρετικής ποιότητας υλικών που χρησιμοποιώ.

  Απώλεια υλικού: Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αλλά μπορεί να εκλαμβάνεται ως απώλεια η μη πλήρης διόρθωση. Απλά χρειάζεται επανάληψη η διαδικασία γιατί η διόρθωση που επιτυγχάνεται είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και γιατί δεν ξέρουμε εξ’αρχής πόση ποσότητα θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση.

  Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ