Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ lifting face new 1

Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ

Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ

Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ lifting face newΤο Υαλουρονικό Οξύ είναι μια εξαιρετική ουσία για τη βελτίωση των ρυτίδων και των πτυχών στο δέρμα του προσώπου, καθώς και για το γέμισμα περιοχών όπως τα χείλη, τα μάγουλα και το πηγούνι που μπορούν να γίνουν λεπτότερα με την ηλικία. Μπορεί να είναι τόσο μόνιμα όσο και προσωρινά.

Προσωρινά ενέσιμα

Το Υαλουρονικό Οξύ παράγεται σε αρκετούς διαφορετικούς τύπους και είναι το πιο γνωστό υλικό από τα προσωρινά εμφυτεύματα. Το Υαλουρονικό Οξύ, είναι ένα συνθετικά παραγόμενο, φυσικό συστατικό (πολυσακχαρίτης) του δέρματος. Δεν περιέχει ζωικά έκδοχα, σε αντίθεση με το κολλαγόνο. Τα πιο γνωστά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχουν εκτός από CE (έγκριση για κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εμπορικό προϊόν) και FDA(έγκριση για κυκλοφορία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως φαραμακευτικό/ιατρικό προϊόν) είναι τα Restylane, Juvederm και Belotero. Είναι πολύ ασφαλή και σιγά σιγά απορροφούνται από το δέρμα. Η δράση τους διαρκεί από 9-12 μήνες. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι των εμφυτευμάτων (ανάλογα με την πυκνότητά τους) και χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Το λεπτόρευστο εμφύτευμα ενδείκνυται για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών. Αντίθετα, τα παχύτερα υλικά είναι πολύ καλά για βαθύτερες ενέσεις, ώστε να προστεθεί όγκος εκεί που λείπει.

Μόνιμα Εμφυτεύματα

Τα μόνιμα εμφυτεύματα δεν χρησιμοποιούνται ευρέως γιατί ακριβώς είναι μόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν μετά τη χρήση τους και αν δεν είναι κατάλληλα για τον ασθενή, δεν μπορεί να αντιστραφεί η δράση τους. Μιλάμε ουσιαστικά για ενέσιμη σιλικόνη σε μορφή ελαιώδη, που δεν έχει άδεια χρήσης για αισθητικούς σκοπούς. Η μορφή αυτή της σιλικόνης δημιουργεί αντιδραστικά οζίδια και όταν συμβεί αυτό στο πρόσωπο, δεν υπάρχει τρόπος αφαίρεσής της γιατί κινδυνεύουν τα νεύρα της περιοχής.

Η Διαδικασία Εν συντομία

Το Υαλουρονικό Οξύ, τοποθετείται κάτω από το δέρμα ή μέσα στο δέρμα, με ενέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ιατρείο. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως από 15-30 λεπτά. Περιστασιακά μόνο θα χρησιμοποιηθεί τοπικό αναισθητικό. Κάποια υλικά περιέχουν ήδη κάποιο τοπικό αναισθητικό.

Πρόσωπο

Στο πρόσωπο μπορούν να ενισχυθούν τα χείλη, να λειανθούν οι βαθιές ρυτίδες (συνήθως οι ρινοχειλικές αύλακες ή οι κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο), οι ουλές ακμής και βελτιώνονται περιοχές που έχουν γίνει λεπτότερες/ατροφικές. Τα προσωρινά υλικά συνήθως χρειάζονται επανάληψη σε 1-2 χρόνια ανάλογα με την πυκνότητα.

Διάρκεια της επέμβασης

Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 15 με 30 λεπτά για προσωρινά υλικά.

Αποθεραπεία

Η περιοχή που έχει γίνει θεραπεία, θα είναι λίγο κόκκινη και ελάχιστα πρησμένη, για λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Εάν τα χείλη έχουν υποστεί επεξεργασία μπορεί να είναι λίγο διογκωμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα υπάρξουν περιστασιακά κάποιοι μώλωπες, αλλά θα εξαφανιστούν γρήγορα.

Χρόνος εκτός εργασίας

Για τα προσωρινά υλικά, δεν θα χρειαστεί να προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή της καθημερινότητας. Μπορείτε να καλύψετε πιθανές εκχυμώσεις και οίδημα με make-up.

Χρόνος για την άσκηση

Είναι καλύτερα να αποφύγετε την έντονη άσκηση την ημέρα της θεραπείας.

Οδήγηση

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να νιώθουν εντελώς άνετα.

Τελική έκβαση

Στις θεραπείες με Υαλουρονικό Οξύ, θα μπορείτε να δείτε κάποια αποτελέσματα άμεσα αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα χρειαστεί 3-4 εβδομάδες.

Πιθανές Επιπλοκές Με Ενέσιμα Εμφυτεύματα

Πρόκειται για μια διαδικασία ρουτίνας που έχει εξαιρετική επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

Ανωμαλίες του δέρματος: Αν το εμφυτεύσιμο υλικό είναι επιφανειακά μπορεί να προκαλέσει εξογκώματα στο δέρμα που μπορεί να πάρουν χρόνο για να εξαφανιστούν. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ σπάνιο όταν χρησιμοποιείται από έναν καταρτισμένο επαγγελματία με τη σωστή τεχνική.

Μικρού βαθμού ασυμμετρία: Η ίδια ένεση θα πραγματοποιηθεί και στις δύο πλευρές του προσώπου. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα διαφορετικής επίδρασης στη μία πλευρά σε σχέση με την άλλη.

Μώλωπες: Είναι ήσσονος σημασίας και φεύγουν γρήγορα.

Αλλεργικές αντιδράσεις: Εξαιρετικά σπάνιο λόγω των εξαιρετικής ποιότητας υλικών που χρησιμοποιώ.

Απώλεια υλικού: Αυτό δεν μπορεί να συμβεί αλλά μπορεί να εκλαμβάνεται ως απώλεια η μη πλήρης διόρθωση. Απλά χρειάζεται επανάληψη η διαδικασία.

Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Λίφτινγκ Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ

Related posts