Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Ρυτίδες μετώπου

  Η εφαρμογή Botox ή Dysport ως θεραπεία για τις ρυτίδες στο μέτωπο, γνωστές και ως «γραμμές συνοφρυώματος», τις γραμμές στα πλάγια των ματιών, γνωστές και ως «πόδι της χήνας» και τις ρυτίδες στο λαιμό, είναι η πιο επιτυχημένη θεραπεία αισθητικής.Είναι δυνατόν να βελτιωθούν οι ρυτίδες του μετώπου αλλά και να αλλάξει το σχήμα των φρυδιών. Με επιλεκτικές ενέσεις, τα φρύδια μπορούν να έλθουν υψηλότερα και να δείχνουν πιο φρέσκα και πιο τοξωτά. Ειδικά για τους άντρες, φροντίζουμε ώστε το σχήμα να παραμένει οριζόντιο ή όπως ήταν πριν την εφαρμογή.Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για την υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία) στις μασχάλες, στις παλάμες και τα πέλματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται επίσης κατάλληλη για τη θεραπεία ημικρανιών με την πρόληψη σπασμού των μυών του μετώπου.

  Η Διαδικασία εν συντομία

  Η θεραπεία είναι από τις πιο επιτυχημένες θεραπείες μη-επεμβατικής αισθητικής. Πολύ μικρές ποσότητες Βοτουλινικής τοξίνης Α (ΒΤΧ-Α) εισάγονται στο δέρμα με λεπτή βελόνα για να φθάσουν στους μυς. Δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό, αλλά μερικές φορές το δέρμα ψύχεται με πάγο. Χρησιμοποιούνται συνήθως δύο σκευάσματα Botox ή Dysport με ταυτόσημα Ρυτίδες μετώπουαποτελέσματα. Λόγω του τρόπου παρασκευής και αραίωσης, το Dysport δείχνει να είναι πιο σταθερό στα αποτελέσματά του.

  Μετά τη θεραπεία οι ασθενείς καθοδηγούνται να κάνουν κάποιες ασκήσεις, για να εξασφαλιστεί ότι το προϊόν φθάνει σωστά στους μυς, για μέγιστη αποτελεσματικότητα. Χρειάζονται περίπου 2 ημέρες για να αρχίσει η δράση του φαρμάκου, 10-12 ημέρες για να ολοκληρωθεί η μέγιστη και τελική δράση του φαρμάκου και διαρκεί για 4-6 μήνες. Αυτό μπορεί να είναι ελαφρώς συντομότερο στις πρώτες εφαρμογές, και διαρκεί περισσότερο μετά τις επακόλουθες εφαρμογές.

  BabyBotox ή MiniBotox

  Για άνδρες κυρίως αλλά και για γυναίκες που δεν επιθυμούν να «παγώσει» το πρόσωπό τους, χρησιμοποιούμε λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα, ώστε να υπάρχει πιο φυσική εικόνα του προσώπου μετά την εφαρμογή. Η θεραπεία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3 μήνες, ώστε να μην χάνεται το καλό αποτέλεσμα.

  Αποθεραπεία από ενέσιμη θεραπεία ρυτίδων

  Το δέρμα γύρω από την περιοχή της ένεσης, μπορεί να είναι λίγο κόκκινο για την πρώτη ώρα μετά την εφαρμογή. Είναι πιθανό να υπάρχουν πολύ μικρές μελανιές. Απαραίτητη η αποφυγή άσκησης και σκυψίματος για 3 ώρες μετά την θεραπεία, για να μην διαχυθεί το φάρμακο σε περιοχές που δεν θέλουμε. Επίσης αποφεύγουμε τη ζέστη, χαμάμ, σάουνα,

  Ρυτίδες μετώπου

  ζεστούς ατμούς, πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο και πολύ ζεστό πιστολάκι στο στέγνωμα των μαλλιών, για τις επόμενες 10-12 ημέρες, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δράση του.

  Χρόνος από την εργασία και κοινωνικοποίηση

  Δεν απαιτείται χρόνος απουσίας από την εργασία ούτε την ημέρα της θεραπείας αλλά ούτε και μετά. Οι ασθενείς συμβουλεύονται να αποφεύγουν το αλκοόλ, την ασπιρίνη και τη ζέστη στο κεφάλι αμέσως μετά τη θεραπεία, για να αποφευχθούν περαιτέρω μώλωπες ή αθέλητη διάχυση του προϊόντος.

  Χρόνος για την άσκηση

  Όι ασθενείς πρέπει να αποφεύγουν την εκτέλεση κάθε έντονης άσκησης την ημέρα της θεραπείας, για 3-4 ώρες μετά.

  Οδήγηση

  Η ικανότητα οδήγησης δεν θα επηρεαστεί από αυτή τη διαδικασία.

  Τελικά Αποτελέσματα

  Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά σε περίπου 12 ημέρες μετά. Θα επανέλθετε σε 12-14 ημέρες για έναν τελικό έλεγχο του αποτελέσματος. Αποφεύγεται η έγχυση μεγάλης ποσότητας προϊόντος στο μέτωπο, προλαμβάνοντας να παραλύσει τελείως και να φαίνεται αφύσικο σαν μάσκα.

   

   Πιθανές επιπλοκές με την ενέσιμη θεραπεία ρυτίδων

  Η θεραπεία είναι μια επιτυχημένη διαδικασία ρουτίνας, για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

  Βλεφαρόπτωση: Η πιθανότητα να συμβεί αυτό μειώνεται με την αποφυγή ένεσης στην ευαίσθητη περιοχή των βλεφάρων. Συμβαίνει λόγω διάχυσης του φαρμάκου, το οποίο θα μπορούσε να παραλύσει τους μυς που ανεβάζουν το βλέφαρο. Διορθώνεται φαρμακευτικά ή με την εφαρμογή ζέστης.

  Μικρού βαθμού ασυμμετρία: Η ίδια ένεση θα πραγματοποιηθεί και στις δύο πλευρές του προσώπου. Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να υπάρχει μια μεγαλύτερη επίδραση από τη μία πλευρά σε σχέση με την άλλη. Διορθώνεται στη δεύτερη επίσκεψη με ενέσεις φαρμάκου σε συγκεκριμένα σημεία.

  Μώλωπες: Κάθε μώλωπας/εκχύμωση θα είναι ήσσονος σημασίας.

  Αλλεργικές αντιδράσεις: Εξαιρετικά σπάνιο.

  Εάν αντιμετωπίσετε κάποια παρενέργεια που σας απασχολεί παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

  Ρυτίδες μετώπου