Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Αναίμακτο Λίφτινγκ (Κωνοειδή Νήματα PDO)

  Tο lifting με Κωνοειδή νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που διορθώνει την πτώση του προσώπου χωρίς επέμβαση ενώ είναι 100% βιο-απορροφήσιμα.Αυτό που κάνουν είναι να ανορθώνουν άμεσα τους ιστούς του προσώπου και δευτερογενώς να δημιουργούν ένα πλέγμα κολλαγόνου και ελαστίνης που διορθώνει και την υπάρχουσα χαλάρωση.Αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για άτομα που έχουν μέτρια πτώση και χαλάρωση και δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

  Από τι υλικό είναι τα νήματα?

  Αναίμακτο Λίφτινγκ (Κωνοειδή Νήματα PDO)Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone), υλικό που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία. Απορροφούνται – διαλύονται από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα με πολύ προβλέψιμο ρυθμό και τρόπο. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση του υλικού και την ‘αντικατάσταση’ του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.

  Τα νήματα PDO χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

  Τι επιτυγχάνουμε?

  • Άμεση ανόρθωση και διόρθωση του περιγράμματος
  • Σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος
  • Φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης χωρίς χειρουργείο
  • 100% ασφάλεια χωρίς χειρουργικές παρενέργειες

  Αναίμακτο Λίφτινγκ (Κωνοειδή Νήματα PDO)

  Πως τοποθετούνται;

  Υπό τοπική αναισθησία στο Ιατρείο, με τη βοήθεια ειδικών λεπτών βελονών μέσα στις οποίες βρίσκονται τα νήματα. Κάθε βελόνα φέρει ένα νήμα το οποίο εισάγει στο δέρμα και με την αφαίρεσή της, το νήμα μένει στη θέση που το τοποθετήσαμε. Αμέσως μετά έλκουμε τα νήματα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε την ανόρθωση και τα κόβουμε όπου μας εξυπηρετεί. Με αυτό τον τρόπο έχουμε άμεση ανόρθωση στον επιθυμητό βαθμό για την περιοχή και την ασθενή. Οι ασθενείς φεύγουν από το Ιατρείο μόνο όταν δούν την ανόρθωση που επιθυμούν.

  Κατάλληλοι ασθενείς

  Σε ηλικίες από 35-40 έτη και πάνω, σε άτομα των οποίων το δέρμα χρειάζεται ανόρθωση, στήριξη και σύσφιξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα για να μπορέσει να δημιουργήσει την σωστή ανόρθωση και υποδομή κολλαγόνου.

  Σε ποια σημεία του σώματος;

  Τα συνηθισμένα σημεία του σώματος που εφαρμόζεται η θεραπεία είναι στο πρόσωπο,(οβάλ, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο, μεσόφρυο), στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες, πλάτη και στήθος.

  Αποτελέσματα:

  Σαφής και άμεση βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και των ρινοπαρειακών. Οι ασθενείς φεύγουν από το Ιατρείο μόνο όταν δούν την ανόρθωση που επιθυμούν.

  Σε άλλες περιοχές του σώματος βλέπουμε αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιξης τα οποία βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 12-18 μήνες. Μετά τους τρεις μήνες επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για την διατήρηση του αποτελέσματος.

  Επιπλοκές:

  Δεν υπάρχουν επιπλοκές πέρα από πολύ σπάνιους πιθανούς μώλωπες τοπικά. Ελαφρό οίδημα και ίσως μικρό σούρωμα του δέρματος που ουσιαστικά βοηθούν στη θεραπεία, εκλείπουν σε 10-15 ημέρες.

  Διάρκεια θεραπείας:

  Ανάλογα με τις περιοχές που επεμβαίνουμε από 15 μέχρι 30 λεπτά συνήθως.

  Διάρκεια αποτελέσματος:

  Αν και οι εταιρείες παρασκευής των νημάτων δηλώνουν την ύπαρξή τους έως και 60 μήνες μετά την είσοδό τους στο δέρμα, μια ρεαλιστική προσέγγιση είναι διάρκεια αποτελέσματος από 12 έως 24 μήνες.

  Αναίμακτο Λίφτινγκ (Κωνοειδή Νήματα PDO)