Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Κρυολιπόλυση (Τοπικό Πάχος)

  Τι είναι

  Η κρυολιπόλυση είναι μια σύγχρονη τεχνολογία καταστροφής του τοπικού λίπους. Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος απαλλαγής από το ανεπιθύμητο λίπος για μόνιμη αλλαγή του σχήματος του σώματος. Ανταγωνίζεται την Λιποαναρρόφηση και γι’ αυτό λέγεται και Λιπογλυπτική ψύχους.

  Που στηρίζεται

  Κρυολιπόλυση (Τοπικό Πάχος)

  Στηρίζεται στην ελεγχόμενη ψύξη του τοπικού λίπους σε θερμοκρασίες κάτω του 0º C. Τα λιποκύτταρα είναι πιο επιρρεπή από τα δερματικά κύτταρα στις αλλαγές θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να λύονται και να χάνουν τον όγκο τους. Το λίπος που εξέρχεται απορροφάται από τη συστηματική κυκλοφορία και αποβάλλεται με φυσιολογικούς τρόπους. Περίπου 25%-40% του τοπικού λίπους χάνεται στη συνεδρία.

  Πως γίνεται

  Με το ειδικό ζεύγος κεφαλών που φέρουν οθόνες χρήσης LCD, ώστε να ρυθμίζεται ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας τους, γίνεται πρώτα αναρρόφηση του ιστού στόχου και θέρμανσή του και επέρχεται αύξηση της κυκλοφορίας τοπικά. Σε δεύτερο στάδιο ο ιστός ψύχεται σταδιακά ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα θέσουμε. Το δέρμα δεν βλάπτεται διότι προστατεύεται από ειδικές αντιπαγωτικές μεμβράνες και επειδή το λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις αλλαγές της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Λόγω τοπικής φλεγμονής γίνεται σταδιακή απώλεια πόντων στους επόμενους 2-3 μήνες.

  Για ποιούς ασθενείς ενδείκνυταιΚρυολιπόλυση (Τοπικό Πάχος)

  Για όλους όσους είναι σε δίαιτα και ακολουθούν πρόγραμμα άσκησης και επιθυμούν απώλεια τοπικού πάχους αλλά δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σωματότυπο όμως όταν είμαστε αρκετά κιλά πάνω από το ιδανικό μας βάρος το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τόσο εντυπωσιακό.

  Υπάρχουν παρενέργειες;

  Υπάρχουν ελάχιστες παρενέργειες που είναι παροδικές. Μετά τη θεραπεία παρατηρείται έντονη ερυθρότητα (κοκκινίλα) και ελαφρύ οίδημα (πρήξιμο) τοπικά, που ηρεμούν σε λίγες ώρες. Ήπια υπαισθησία (μούδιασμα) θα φύγει σε λίγες ημέρες.

  Κρυολιπόλυση (Τοπικό Πάχος)