Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

otoplastiki

Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

Ενδείξεις

Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

Η Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών), είναι η επέμβαση που διορθώνει τα πεταχτά αυτιά. Τα «πεταχτά» αυτιά είναι πηγή πειραγμάτων για όλους αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αν και είναι καλό να αποκατασταθεί το φυσιολογικό σχήμα των αυτιών μέχρι την ηλικία των 5-6 ετών που ξεκινούν το νηπιαγωγείο ώστε να αποφευχθούν τα πειράγματα, κάθε ηλικία είναι κατάλληλη για αυτή την επέμβαση.

Η επέμβαση εν συντομία

Η Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών), γίνεται με μικρή τομή πίσω από το αυτί. Αφού αλλάξουμε το σχήμα του χόνδρου, με ειδικά ράμματα συγκρατείται το αυτί στη νέα του θέση. Γάζες και μπόλικο βαμβάκι συγκρατούν και προστατεύουν το σχήμα των αυτιών, από τραυματισμούς στον ύπνο, για 5-7 ημέρες.

Τομές

Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

Η Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών), γίνεται με τομή πίσω από το αυτί που δεν φαίνεται και αυτό δίνει στην δυνατότητα ακόμα και στους αντρες με κοντό μαλί να προβούν σε μια τέτοια επέμβαση χωρίς κανένα σημάδι. Οι τομές πίσω από το αυτί συνήθως κλείνουν πολύ καλά και δεν προκαλούν προβλήματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν υπερτροφικές ουλές, υπάρχει ειδική θεραπεία για να ομαλοποιηθούν.

Φάρμακα και κάπνισμα

Η Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών) είναι χειρουργική επέμβαση και το ιατρικό ιστορικό θα συζητηθεί από πριν. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά.

Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ωτοπλαστικής 

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)Ωτοπλαστική (Πλαστική Αυτιών)otoplastiki-1b_thumb

otoplastiki-1c_thumbotoplastiki-1a1_thumbotoplastiki-1a_thumb

Related posts