Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Ανόρθωση Μηρών

  Η ανόρθωση μηρών είναι η επέμβαση που αφαιρεί και συσφίγγει το χαλαρό και κρεμάμενο δέρμα στο εσωτερικό των μηρών, από τη μηροβουβωνική πτυχή μέχρι το γόνατο. Η περίσσεια αυτή του δέρματος, μπορεί να προκύψει από την απώλεια βάρους, την ηλικία ή μετά από λιποαναρρόφηση.

  Η επέμβαση  εν συντομία

  Η ανόρθωση μηρών αφαιρεί το χαλαρό δέρμα στο πάνω μέρος του μηρού, αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στην πτυχή της βουβωνικής χώρας. Η ουλή είναι πάντα εγκάρσια και ημικυκλική σε αυτή την πτυχή. Εάν το χαλαρό δέρμα συνεχίζει μέχρι το γόνατο, μπορεί να χρειαστεί μια κατακόρυφη επέκταση στο εσωτερικό του μηρού όπως η ραφή του παντελονιού, αφήνοντας μια ουλή σχήματος Τ. Στις περισσότερες περιπτώσεις συνδυάζουμε και λιποαναρρόφηση στην έσω επιφάνεια των μηρών.

  Θα φορεθεί ένας πιεστικός κορσές για 3-4 εβδομάδες. Αθλητικές δραστηριότητες θα ξαναρχίσουν μετά τις 4 εβδομάδες.

  Τομές

  Η ανόρθωση μηρών γίνεται με τομή κρυμμένη σε πτυχή του δέρματος. Όταν επεκτείνεται προς το γόνατο, η τομή σε σχήμα Τ κρύβεται στο εσωτερικό του μηρού. Οι τομές αυτές σβήνουν με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι αρχικά ροζ κατά τις πρώτες εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενίσουν σε λευκό. Η χρήση ειδικού laser αλλά και ειδικών ταινιών και γέλης σιλικόνης θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Οι περισσότεροι ασθενείς θα σχηματίσουν εξαιρετικά καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου.

  Φάρμακα/Κάπνισμα

  Η ανόρθωση μηρών χρειάζεται σωστή προετοιμασία, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση. 

  Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

  Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. 

  Επιπλοκές

  Οι παρακάτω είναι οι πιο συχνές αλλά υπάρχουν και άλλες που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία. 

  Διάσπαση τραύματος: κυρίως σε μεγάλη αφαίρεση δέρματος και αποφεύγεται με τη συντηρητική αφαίρεση δέρματος.

  Νέκρωση δέρματος: όπως παραπάνω. Συνήθως αντιμετωπίζεται συντηρηρικά με αλλαγές τραύματος και σπάνια θα χρειαστεί επανεπέμβαση.

  Ύγρωμα/συλλογή ορού: αν και συνήθως χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις συμβαίνει την 2η-3η εβδομάδα. Χρειάζεται αναρρόφηση δια βελόνης ή σπάνια επανεπέμβαση.

  Αιμάτωμα: όπως παραπάνω.

  Αιμορραγία: πολύ σπάνια αλλά χρειάζεται άμεση επανεπέμβαση.

  Δύσμορφες ουλές: συνήθως λόγω μεγάλης τάσης στο τραύμα μετά από μεγάλη αφαίρεση δέρματος. Προλαμβάνεται με συντηρητική αφαίρεση δέρματος και σωστές προεγχειρητικές μετρήσεις. Διορθώνεται με χρήση ειδικού laser αλλά και ειδικών ταινιών και γέλης σιλικόνης.

  Ανόρθωση Μηρών

  Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ανόρθωσης μηρών

  Φωτογραφίες Πριν και Μετά

  Ανόρθωση ΜηρώνΑνόρθωση Μηρώνanorthosi-miron-2a_thumbanorthosi-miron-1c_thumbanorthosi-miron-3a_thumbanorthosi-miron-3c_thumbanorthosi-miron-2c_thumbanorthosi-miron-2b_thumb