Ανώδυνη Αυξητική Στήθους

Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

Ανώδυνη Αυξητική Στήθους

Ανώδυνη Αυξητική Στήθους

Ενδείξεις

Ανώδυνη Αυξητική Στήθους
Η Αυξητική Στήθους είναι προφανώς, για ασθενείς που επιθυμούν να αυξήσουν το μέγεθος του στήθους και/ή να διορθώσουν μια πτώση των μαστών. Οι γυναίκες αυτές πάντα είχαν μικρό στήθος ή έχουν χάσει όγκο και σφριγηλότητα μετά από εγκυμοσύνες ή αδυνάτισμα. Για μια μικρή ομάδα ασθενών, με στήθη διαφορετικού μεγέθους, η Αυξητική Στήθους μπορεί να γίνει σε μία μόνο πλευρά ή με διαφορετικό τρόπο από το ένα στήθος στο άλλο.

Η επέμβαση εν συντομία

Η Αυξητική Στήθους είναι σύντομη και περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από τον μαστό. Αυτά μπορεί να τοποθετούνται απευθείας κάτω από το μαστικό αδένα (subglandular) ή στο επίπεδο του θωρακικού τοιχώματος, κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ (submuscular). Η πρόσβαση/τομή, για τα ενθέματα, μπορεί να είναι στη μασχάλη,στις θηλές ή κάτω από το στήθος.

Κάτω από το μαστό ή κάτω από τους μυς;

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων κάτω από το επίπεδο του μυός, δίνει περισσότερο “γέμισμα” πάνω από αυτά και επομένως μειώνει τις πιθανότητες να γίνονται αισθητά στην ψηλάφηση ή να φαίνονται οι άκρες τους. Η τοποθέτηση κάτω από τους μυς είναι προτιμότερη στις πολύ λεπτές ασθενείς (όταν οι πλευρές είναι εμφανείς) και σε πολύ μικρά στήθη. Ίσως να υπάρχει λίγη δυσφορία, επειδή κόβεται ο μυς, όμως το ένθεμα είναι περισσότερο προστατευμένο, που είναι και το ζητούμενο. Επίσης, σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει μικρότερη πιθανότητα σχηματισμού κάψας.

Η τοποθέτηση των ενθεμάτων στο επίπεδο κάτω από το μαστικό αδένα (αλλά πάνω από το μυ), δεν απαιτεί το μερικό κόψιμο του μυός και είναι τεχνικά πιο εύκολη. Προκαλεί λιγότερη ταλαιπωρία μετεγχειρητικά και είναι λιγότερο οδυνηρή. Διορθώνει τη χαλαρότητα ελαφρώς καλύτερα και επομένως, μπορεί να δώσει μία ελαφρώς καλύτερη εικόνα “ανόρθωσης”. Δεν είναι κατάλληλη όμως για αδύνατες γυναίκες και έχει περισσότερες πιθανότητες κάψας.

Ποιά τομή;

Η τομή στη μασχάλη δεν αφήνει σημάδι στο στήθος αλλά αφήνει σημάδι στη μασχάλη, που σε κάποιες γυναίκες είναι εμφανές. Είναι κατάλληλη για συγκεκριμένους σωματότυπους μόνο. Η τομή στη θηλή (υποθηλαία) είναι κατάλληλη σε μεγάλες θηλές, όταν θέλουμε να τις μικρύνουμε. Η πιο πρακτική θέση είναι στο κατώτερο όριο του μαστού, εκεί που ακουμπάει στο θώρακα (υπομάστια). Αφήνει το μικρότερο σημάδι και πρακτικά δεν φαίνεται μετά το χειρουργείο, αφού σκεπάζεται από το νέο στήθος. Είναι η περισσότερο χρησιμοποιούμενη αφού επιτρέπει τεχνική ευκολία και σταθερότητα αποτελεσμάτων.

Σίγουρα όμως, η θέση της τομής επιλέγεται και σε σχέση με τις επιθυμίες της ασθενούς και αυτό θα συζητηθεί προεγχειρητικά και θα αποφασισθεί από κοινού με τον ιατρό.

Αυξητική Στήθους και Έγχυση λίπους

Η Αυξητική Στήθους με λίπος είναι μια μέθοδος αύξησης του όγκου του στήθους, με χρήση του λίπους των ασθενών. Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται για αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή (για καρκίνο του μαστού) αλλά με τα χρόνια εμπειρίας έδειξε πλέον καλά και ασφαλή αποτελέσματα και στις αισθητικές επεμβάσεις. Το λίπος αφαιρείται από την κοιλιά ή τα ψωμάκια (ή από όπου μπορούμε να το συλλέξουμε), προετοιμάζεται και επανεγχύεται στο μαστό με πολύ μικρές βελόνες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνικής είναι η ικανότητα να ενισχύσει μόνιμα αυτές τις περιοχές με το ίδιο το λίπος των ασθενών χωρίς χρήση ξένων σωμάτων(ενθεμάτων σιλικόνης). Το μειονέκτημα είναι η απρόβλεπτη επιβίωση του λίπους. Συνήθως περισσότερο από 50% περίπου του εγχυόμενου λίπους διασώζεται, όμως η επέμβαση μπορεί να χρειάζεται επανάληψη. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πληγές και ανάλογα με την έκταση που διενεργείται, γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία.

Μετεγχειρητική καταπόνηση

Εξαρτάται από την επέμβαση που θα επιλεγεί για σας, αλλά συνήθως φεύγετε από την κλινική αυθημερόν. Δεν θα υπάρχει καθόλου πόνος για τουλάχιστον 24 ώρες και θα λείψετε από την εργασία σας περίπου μία εβδομάδα. Πρέπει να φοράτε ένα σουτιέν αθλητικό συνεχώς ώστε να υποστηρίζεται το στήθος και να βοηθηθεί στο νέο σχήμα του. Για 3-6 μήνες το νέο στήθος θα αντιδρά διαφορετικά στην έμμηνο ρύση μέχρι να συνηθίσετε στη νέα κατάσταση. Αθλητικές δραστηριότητες θα ξεκινήσετε σε 4-6 εβδομάδες.

Ουλές

Τα σημάδια θα εξαρτηθούν από την τεχνική που χρησιμοποιείται. Τείνουν να είναι αρκετά καφέ κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες, γίνονται ροζ στους επόμενους 3 μήνες και στη συνέχεια ασπρίζουν και ξεθωριάζουν. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς θα έχουν πολύ καλής ποιότητας ουλές στη διάρκεια του χρόνου. Οι ουλές από άλλες πληγές δίνουν μια σχετικά καλή ένδειξη για το πως θα ωριμάσουν στο στήθος.

Φάρμακα και κάπνισμα

Η Αυξητική Στήθους, όπως κάθε επέμβαση, χρειάζεται προετοιμασία. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής, προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών ( μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Αυξητικής Στήθους

Ανώδυνη Αυξητική Στήθους

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

auxitiki-stithous-1b_thumb (2) auxitiki-stithous-3a_thumb auxitiki-stithous-1b_thumb (1)

auxitiki-stithous-2a_thumb auxitiki-stithous-1b_thumb auxitiki-stithous-1a_thumb

 

    

Related posts