Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική

Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική

Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική

Ενδείξεις

Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική

H Κοιλιοπλαστική αφορά τους ασθενείς που έχουν περίσσεια δέρματος και λίπους ή και ραγάδες στην κοιλιά, συνήθως ως αποτέλεσμα εγκυμοσύνης ή και μεγάλης απώλειας βάρους μετά από επέμβαση στο στομάχι(γαστρικός δακτύλιος-γαστρική διαμερισματοποίηση). Οι ασθενείς που επιλέγουν την Κοιλιοπλαστική συνήθως έχουν διαχωρισμό των μυών της μέσης γραμμής, και ταλαιπωρούνται από περαιτέρω διόγκωση στην κοιλιά.

H κοιλιοπλαστική δεν οδηγεί σε αφαίρεση βάρους, αλλά γίνεται κατά κύριο λόγο για την εκ νέου διαμόρφωση της κοιλιάς και όχι ως μέσο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Πλήρης Κοιλιοπλαστική

Η πλήρης Κοιλιοπλαστική, είναι σχεδιασμένη για ασθενείς με έντονη περίσσεια δέρματος και λίπους στην κατώτερη κοιλιά. Αφαιρείται ο λιπώδης ιστό κάτω από τον ομφαλό και μέχρι το τριχωτό του εφηβαίου. Ανυψώνεται το δέρμα υπεράνω του ομφαλού και μέχρι το στέρνο και ράβεται το σχηματισμένο κενό, ώστε να υπάρξει μια γραμμή μέσα στο μπικίνι. Ο ομφαλός αναδεικνύεται στη νέα του θέση και ράβεται.

Πλεονέκτημα της πλήρους κοιλιοπλαστικής είναι ότι, πριν από τη ραφή του δέρματος, μπορούμε να σφίξουμε με ράμματα τους μυς για να δώσουμε μια πολύ βελτιωμένη μεσαία γραμμή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι αφαιρούνται και οι ραγάδες, που βρίσκονται από τον ομφαλό μέχρι το τριχωτό του εφηβαίου.

Η πλήρης Κοιλιοπλαστική, σχεδόν πάντα συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση της κοιλιάς και των πλαϊνών. Κατ’αυτό τον τρόπο, τα πλαϊνά του κορμού αδειάζουν ταυτόχρονα με το κέντρο του κορμού και το αποτέλεσμα είναι αρμονικό.

Μίνι Κοιλιοπλαστική

Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική

Η Μίνι Κοιλιοπλαστική είναι σχεδιασμένη για ασθενείς με λίγο επιπλέον δέρμα και λίπος, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνουν μια πλήρη κοιλιοπλαστική. Αφαιρείται μια στενή λωρίδα δέρματος και λίπους αμέσως υπεράνω του τριχωτού του εφηβαίου. Η ουλή είναι περίπου όσο το μήκος μιας καισαρικής τομής. Ο ομφαλός δεν κόβεται και απλά μετατοπίζεται λίγο πιο κάτω.

Οι μυς δεν είναι υποχρεωτικό να συρραφούν. Ανάλογα με τον σωματότυπο, η μίνι κοιλιοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση.

Ουλές

Η θέση της ουλής θα εξαρτηθεί από την τεχνική που χρησιμοποιείται (όπως παραπάνω). Οι ουλές τείνουν να είναι αρκετά ροζ τις πρώτες 6 εβδομάδες, γίνονται μωβ για τους επόμενους 2-3 μήνες και στη συνέχεια σβήνουν σε λευκό. Οι περισσότεροι ασθενείς θα σχηματίσουν πολύ καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η περίοδος ωρίμανσης των ουλών ποικίλει για κάθε ασθενή.

Φάρμακα

Η Κοιλιοπλαστική, πλήρης ή μίνι, είναι επέμβαση και χρειάζεται σωστή προετοιμασία. Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, σταματούμε κάθε σκεύασμα ομοιοπαθητικό ή φυτικής προέλευσης, ασπιρίνη και αντιφλεγμονώδη για 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και για 3 ημέρες μετά. Θα ήταν χρήσιμο στην πρώτη συνάντηση να υπάρχει μια λίστα με τα συνταγογραφημένα φάρμακα.

Κάπνισμα

Αν είστε καπνιστής, προσπαθείστε να σταματήσετε για 4 εβδομάδες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα ημερησίως, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών.

Ανώδυνη Κοιλιοπλαστική

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Κοιλιοπλαστικής

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

koilioplastiki-3a_thumbkoilioplastiki-2c_thumbkoilioplastiki-2b_thumbkoilioplastiki-2a_thumb koilioplastiki-1c_thumbkoilioplastiki-1b_thumbkoilioplastiki-1a_thumbkoilioplastiki-3b_thumb

 

 

  

 

Related posts