Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Μεσολιπόλυση

  Τι είναι η Μεσολιπόλυση

   

  Η Μεσολιπόλυση είναι μια ασφαλής, φυσική μη επεμβατική θεραπεία που κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των γυναικών που θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα τους. Τα ειδικά δραστικά συστατικά παρέχονται απευθείας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και ειδικότερα στα πλεονάζοντα λιποκύτταρα, προκαλώντας την ενζυμική τους διάσπαση.

  Πως γίνεται η θεραπεία

  Για ανώτερα αποτελέσματα, γίνεται άμεση έγχυση λιπολυτικών ουσιών στις περιοχές που θέλουμε με πολύ λεπτές βελονίτσες μήκους έως 10χιλ. Για μικρά προβλήματα μπορεί να γίνει χρήση του DermaPen, ειδικής συσκευής με βελόνες πολύ μικρής διαμέτρου, παλινδρομικής κατακόρυφης κίνησης, ρυθμιζόμενης ταχύτητας και βάθους.

  Πως δρουν οι ουσίες

  Οι ουσίες που εγχύονται είναι η Φωσφατιδυλοχολίνη και το Δεοξυχολικό Οξύ, η Καφεϊνη, η Θεοφυλλίνη, η Γκουεράνα και έκδοχα του πράσινου τσαγιού. Η καλύτερη δράση της μεσοθεραπείας αδυνατίσματος επιτυγχάνεται στο διπλοσάγονο, στα μπράτσα, στην κοιλίτσα και στα μικρά ψωμάκια. Δεν είναι υποκατάστατο της λιποαναρρόφησης αλλά λόγω της συσφιγκτικής δράσης των ουσιών της μεσοθεραπείας, μπορεί να γίνει συνδυασμός των δύο μεθόδων.

  Πόσο διαρκεί η θεραπεία-Αποθεραπεία

  Η διαδικασία διαρκεί, ανάλογα με το πρόβλημα, από 20-40 λεπτά. Συνήθως δεν χρειάζεται αναισθησία αλλά και αυτό είναι πάντα κατ’επιθυμία των ασθενών. Η αποθεραπεία είναι και αυτή ανάλογα με την έκταση της θεραπείας αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται αποχή από την εργασία. Σε εντατική θεραπεία ίσως εμφανιστεί λίγο οίδημα που διαρκεί έως τρεις ημέρες. Ίσως υπάρξουν μικρές εκχυμώσεις και ήπια καυσαλγία.

  Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα

  Τα αποτελέσματα είναι εγγυημένα για τουλάχιστον 6 μήνες εάν διατηρηθεί σταθερός ο τρόπος διατροφής αλλά και ακολουθείτε σχετικά ήπιο πρόγραμμα αθλητισμού.

  Αντενδείξεις είναι σοβαρές παθήσεις ήπατος πχ. Κίρρωση ήπατος.

  Κίνδυνος νέκρωσης του δέρματος που απαιτεί εξειδικευμένη εκπαίδευση του ιατρού. Οίδημα και εκχυμώσεις αποδράμουν σχετικά γρήγορα.

  Μεσολιπόλυση