Ανόρθωση Γλουτών

  Ανόρθωση Γλουτών

  Η ανόρθωση γλουτών είναι η επέμβαση που όχι μόνο αφαιρεί το χαλαρό κρεμασμένο δέρμα των γλουτών αλλά και ανορθώνει και γεμίζει τους γλουτούς. Η χαλάρωση προέρχεται από απώλεια βάρους, από την ηλικία ή μετά από λιποαναρρόφηση.

  Η επέμβαση εν συντομία

  Η ανόρθωση γλουτών αφαιρεί το χαλαρό δέρμα στο πάνω μέρος των γλουτών αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στο εσώρουχο. Η ουλή αυτή είναι σχεδόν πάντα οριζόντια, με σχήμα που προσομοιάζει στο σχήμα του εσώρουχου στις γυναίκες και εντελώς οριζόντιο στους άντρες. Η ουλή τελειώνει μπροστά, συνήθως συνδυαζόμενη με κοιλιοπλαστική.

  Ανάλογα με την περίπτωση, συνδυάζουμε τη χειρουργική αφαίρεση δέρματος με τοποθέτηση ενθεμάτων γλουτών. Αυτά είναι ειδικά

  κατασκευασμένα ενθέματα για να αντέχουν τις καταπονήσεις της περιοχής και δίνουν όγκο προς τα πίσω, ώστε να ξεχωρίζει εμφανώς ο γλουτός από τη μέση της σπονδυλικής στήλης.

  Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει περισσότερο βάρος από το επιθυμητό, συνδυάζουμε λιποαναρρόφηση και έγχυση λίπους στους γλουτούς (brazilian lift). Φυσικά και εδώ μπαίνει η πιθανότητα να τοποθετήσουμε ενθέματα γλουτών για να έχουμε συνολικότερη αντιμετώ

  Ανόρθωση Γλουτών

  πιση του προβλήματος της χαλάρωσης και πτώσης των γλουτών. Ένας πιεστικός κορσές θα φορεθεί για περίπου 3 εβδομάδες και ίσως τοποθετηθούν και παροχετεύσεις, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες. Αθλητικές δραστηριότητες θα ξαναρχίσουν μετά τις 4 εβδομάδες. 

  Τομές

  Οι τομές είναι πάντα κρυμμένες στο εσώρουχο. Είναι λοιπόν σημαντικό, στην προεγχειρητική προετοιμασία για την ανόρθωση γλουτών, να γίνει ο σχεδιασμός της επέμβασης, με τους ασθενείς να φορούν το σύνηθες εσώρουχό τους ή μαγιό.

  Η ανόρθωση γλουτών αφήνει τομές που τείνουν να επουλώνονται πολύ καλά, και σβήνουν με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι αρχικά ροζ κατά τις πρώτες εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενίσουν σε λευκό. Η χρήση ειδικού laser αλλά και ειδικών ταινιών και γέλης σιλικόνης θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Οι περισσότεροι ασθενείς θα σχηματίσουν εξαιρετικά καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου.

  Φάρμακα/Κάπνισμα

  Η ανόρθωση γλουτών χρειάζεται σωστή προετοιμασία, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση. 

  Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

  Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. 

  Επιπλοκές

  Οι παρακάτω είναι οι πιο συχνές αλλά υπάρχουν και άλλες που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία.

  Διάσπαση τραύματος: κυρίως σε μεγάλη αφαίρεση δέρματος και αποφεύγεται με τη συντηρητική αφαίρεση δέρματος.

  Ύγρωμα/συλλογή ορού: αν και συνήθως χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις συμβαίνει την 2η-3η εβδομάδα. Χρειάζεται αναρρόφηση δια βελόνης ή σπάνια επανεπέμβαση.

  Αιμάτωμα: όπως παραπάνω.

  Αιμορραγία: πολύ σπάνια αλλά χρειάζεται άμεση επανεπέμβαση.

  Δύσμορφες ουλές: συνήθως λόγω μεγάλης τάσης στο τραύμα μετά από μεγάλη αφαίρεση δέρματος. Προλαμβάνεται με συντηρητική αφαίρεση δέρματος και σωστές προεγχειρητικές μετρήσεις. Διορθώνεται με χρήση ειδικού laser αλλά και ειδικών ταινιών και γέλης σιλικόνης.

  Ανόρθωση Γλουτών

  Ανόρθωση Γλουτών

  Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ανόρθωσης Γλουτών