Ανόρθωση Γλουτών

Ανόρθωση Γλουτών

Ανόρθωση Γλουτών

Ανόρθωση Γλουτών

Ανόρθωση ΓλουτώνΕνδείξεις

Η ανόρθωση γλουτών είναι η επέμβαση που όχι μόνο αφαιρεί το χαλαρό κρεμασμένο δέρμα των γλουτών αλλά και ανορθώνει και γεμίζει τους γλουτούς. Η χαλάρωση προέρχεται από απώλεια βάρους, από την ηλικία ή μετά από λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση εν συντομία

Η ανόρθωση γλουτών αφαιρεί το χαλαρό δέρμα στο πάνω μέρος των γλουτών αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στο εσώρουχο. Η ουλή είναι σχεδόν πάντα οριζόντια, με σχήμα που προσομοιάζει στο σχήμα του εσώρουχου στις γυναίκες και εντελώς οριζόντιο στους άντρες. Η ουλή τελειώνει μπροστά, συνήθως συνδυαζόμενη με κοιλιοπλαστική.

Τομές

Οι τομές είναι πάντα κρυμμένες στο εσώρουχο. Είναι λοιπόν σημαντικό, στην προεγχειρητική προετοιμασία για την ανόρθωση γλουτών, να γίνει ο σχεδιασμός της επέμβασης, με τους ασθενείς να φορούν το σύνηθες εσώρουχό τους ή μαγιό.

Ουλές

Η ανόρθωση γλουτών αφήνει τομές που τείνουν να επουλώνονται πολύ καλά, και σβήνουν με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι αρχικά ροζ κατά τις πρώτες εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενίσουν σε λευκό. Οι περισσότεροι ασθενείς θα σχηματίσουν εξαιρετικά καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου. Το μήκος του χρόνου για την ωρίμανση των ουλών ποικίλλει σε κάθε μεμονωμένο ασθενή.

Φάρμακα

Η ανόρθωση γλουτών είναι σημαντική επέμβαση και χρειάζεται επιμελή προετοιμασία. Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνεται κανένα ομοιοπαθητικό ή φυτικής προέλευσης φάρμακο7-10 ημέρες  πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά. Επίσης αποφεύγεται η ασπιρίνη και τα αντιφλεγμονώδη δισκία. Θα ήταν χρήσιμη μια λίστα με τα συνταγογραφημένα φάρμακα για την προεγχειρητική εκτίμησή σας.

Το κάπνισμα

Αν είστε καπνιστής, δοκιμάστε να σταματήσετε για 4 εβδομάδες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα ημερησίως, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών.

Ανόρθωση Γλουτών

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ανόρθωσης Γλουτών 

Related posts