Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Χημική Απολέπιση

  (TCA Peel)
  Συνηθέστερα χρησιμοποιείται χημική απολέπιση(peeling) με TCA(Τριχλωροξικό Οξύ) 20-30% για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσχρωμιών όπως πανάδες αλλά και την ανάπλαση του δέρματος. Η συγκεκριμένη τεχνική, είναι πολύ ασφαλής και το πιο κοινό είδος της αναγέννησης μέσω χημικής απολέπισης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απλές περιπτώσεις, σε μικρή διάλυση 10-15%, ώστε να δρά χωρίς να αφήνει ερυθρότητα και λέπια / εφελκίδες.

  Η Διαδικασία εν Συντομία

  Untitled-1

  Πριν από την θεραπεία της χημικής απολέπισης, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε για την προετοιμασία του δέρματος. Οι ασθενείς συμβουλεύονται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν ορισμένες λευκαντικές κρέμες που περιέχουν κατάλληλες δραστικές ουσίες (συμπεριλαμβανομένων των Retin Α και Hydroquinone) 2-4 εβδομάδες πριν από τη θεραπεία. Αυτό θα επιτρέψει στο δέρμα να αυξήσει την θεραπευτική δύναμή του και να μειώσει τις αλλαγές στα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία στο δέρμα. Οι ασθενείς συνήθως παρατηρούν μια σημαντική βελτίωση στο δέρμα πριν από τη θεραπεία αλλά που συνεχίζεται και για αρκετές εβδομάδες μετά.

  Στο ιατρείο θα γίνει καθαρισμός του προσώπου και το ειδικό διάλυμα απλώνεται στο πρόσωπο. Σε 1-2 λεπτά το διάλυμα εξουδετερώνεται και εφαρμόζεται ειδική καταπραϋντική κρέμα.

  Οι συνεδρίες διαρκούν περίπου 20-30 λεπτά και επαναλαμβάνονται από 1-3 εβδομάδες αναλόγως της έντασης εφαρμογής του διαλύματος. Οδηγίες παρέχονται για περιποίηση του δέρματος καθημερινά.

  Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, λεύκανση, λάμψη, ζωντάνια και σφριγηλότητα του δέρματος του προσώπου γίνεται εμφανές από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

  Χημική Απολέπιση