Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Ανάπλαση Προσώπου-Αντιγήρανση

  (RF Fractional Microneedle)

  Μια νέα τεχνολογία υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα για ρυτίδες και χαλαρό δέρμα, ουλές ακμής, ραβδώσεις/ραγάδες, ανώδυνο λίφτινγκ και ανάπλαση προσώπου και σώματος μη επεμβατικά. Πρόκειται για Κλασματικές Ραδιοσυχνότητες (RF Fractional) και Μικρονυγμώδεις Ραδιοσυχνότητες (RfMicroneedle).

  Πρόκειται για μετεξέλιξη των Ραδιοσυχνοτήτων (μονοπολικές, διπολικές και πολυπολικές) που δρουν μέσω της θέρμανσης του δέρματος και υποδορίου για ενεργοποίηση των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με τη νέα τεχνολογία η ενεργοποίηση είναι πιο έντονη και άμεση, ανώδυνη και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

  Πώς γίνεται

  Στις διπολικές Κλασματικές Ραδιοσυχνότητες (Bipolar RF) η ειδική κεφαλή ακουμπά το δέρμα και οι ραδιοσυχνότητες μεταφέρονται στο υποδόριο με κύματα υψηλής έντασης όπου ζεσταίνουν τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα τη δημιουργία και ενεργοποίηση κολλαγόνων και ελαστικών ινών. Η αναδιάταξη αυτών των ινών επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στη σύσφιγξη και ανόρθωση του χαλαρού δέρματος είτε στο πρόσωπο ή και στο σώμα.

  Στις Μικρονυγμώδεις Ραδιοσυχνότητες (Rf Microneedle) οι πολλές μικρές βελόνες (διαμέτρου 0,17mm) εισέρχονται στο δέρμα ανώδυνα και εκλύουν κύματα στοχευμένων ραδιοσυχνοτήτων στους υποκείμενους ιστούς. Αυτά τα κύματα είναι είτε μονοπολικά (δηλ. εκλύονται απευθείας στο βάθος των ιστών) είτε διπολικά-πολυπολικά (δηλ. εκλύονται μεταξύ των μίνι βελονών, πιο επιφανειακά). Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, μονοπολικές ή διπολικές ραδιοσυχνότητες, θερμαίνονται διάφορα βάθη των ιστών και προκαλείται έντονη και διαρκής αναγέννηση όλου του πάχους του δέρματος.

  Τρόπος λειτουργίας

  Ανάπλαση Προσώπου-Αντιγήρανση Οι κεφαλές έχουν 25 (5 επί 5) ή 49 (7 επί 7) μίνι βελόνες (επίχρυσες) διαμέτρου 0,17mm. Οι πολύ λεπτές αυτές βελόνες εισέρχονται ανώδυνα σε ελεγχόμενο βάθος από 0,5mm έως και 3mm, ανάλογα με τον ιστό στόχο, και εκλύουν την ενέργεια με ελεγχόμενο τρόπο ως προς το βάθος και το χρόνο του κύματος ενέργειας.

  Οι βελόνες είναι είτε μονωμένες και εκλύουν ενέργεια στα τελευταία 0,2mm του μήκους τους είτε μη μονωμένες και εκλύουν ενέργεια σε όλο το μήκος τους. Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι με τις μονωμένες βελόνες δεν ερεθίζεται η επιδερμίδα αλλά μόνο το σημείο όπου φτάνει η μύτη της βελόνας. Με τις μη μονωμένες βελόνες ερεθίζεται όλο το πάχος του δέρματος άρα και η επιδερμίδα ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε θεραπείας.

  Σημαντικό ρόλο παίζει τέλος ο χρόνος παλμού δηλ. για πόσο χρόνο θα εκλύεται η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων. Ο χρόνος αυτός ρυθμίζεται σε βήματα των 10 msec για απόλυτο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα.

  Οι θεραπείες

  Ανάλογα με το πρόβλημα υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες. Η συνήθης διαδικασία αφορά μία συνεδρία με RF Bipolar και RF Microneedle (bipolar & monopolar)κάθε μήνα για τρεις (3) μήνες αλλά συνολικά τέσσερις (4) φορές. Διαρκεί, για όλο το πρόσωπο και το λαιμό, 20-30 λεπτά. Αντιμετωπίζει λεπτές ρυτίδες, σημάδια ακμής, ζωντανεύει το δέρμα και το κάνει λαμπερό και σφριγηλό.

  Όταν θέλουμε να δράσουμε σε χαλάρωση για ανώδυνο λίφτινγκ, η παραπάνω θεραπεία συνδυάζεται με εβδομαδιαίο RF Bipolar και RF Microneedle (bipolar & monopolar) ενδιαμέσως των ανωτέρων συνεδριών. Η RF Bipolar θα γίνεται δηλαδή μία φορά κάθε εβδομάδα για συνολικά εννέα (9) φορές. Η συνδυαστική αυτή θεραπεία [4 φορές RF Bipolar και RF Microneedle (bipolar & monopolar) και 9 φορές RF Bipolar] αντιμετωπίζει εκτός από λεπτές ρυτίδες και σημάδια ακμής και τη χαλάρωση του δέρματος χαρίζοντας ένα σφριγηλό και λαμπερό δέρμα και δίνοντας εικόνα ανόρθωσης μη επεμβατικά.

  Αποθεραπεία

  Περίπου ένα 24ωρο μετά, οποιοσδήποτε ερεθισμός έχει υποχωρήσει κάνοντας τη νέα αυτή θεραπεία κατάλληλη για όλο το χρόνο (και το καλοκαίρι) αφού εκλείπει ο κίνδυνος της μεταβλαβικής υπέρχρωσης. Δεν πονά καθόλου αλλά αν χρειάζεται χρησιμοποιούμε κατάλληλη αναισθητική κρέμα.

  Μπορείτε λοιπόν τώρα να χαρείτε μια πρωτοποριακή θεραπεία για το πρόσωπο και το σώμα χωρίς περιορισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε μαζί μας.

  Ανάπλαση Προσώπου-Αντιγήρανση

  Ανάπλαση Προσώπου-Αντιγήρανση