Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

  Μείωση Χειλέων Αιδοίου

  Μορφολογικές διαφοροποιήσεις των χειλέων του αιδοίου μπορεί να είναι πηγή αμηχανίας ή δυσφορίας σε πολλές γυναίκες διαφόρων ηλικιών. Μπορεί να προκαλέσει αμηχανία ή δυσφορία, και ως εκ τούτου να επηρεάσει τη σχέση με τον σύντροφο. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μετά τον τοκετό, μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε γυναίκες χωρίς παιδιά, καθώς και σε νεότερες γυναίκες. Η πιο κοινή διαταραχή είναι ένα επίμηκες ή κρεμάμενο χείλος, που μπορεί όμως να παρατηρηθεί και στις δύο πλευρές.

  Η επέμβαση εν συντομία

  Η διόρθωση των χειλέων του αιδοίου είναι απλή και αξιόπιστη. Η απομάκρυνση της περίσσειας των χειλέων γίνεται συνήθως, με τοπική αναισθησία και μπορεί να δημιουργήσει μια πιο φυσική εμφάνιση. Η ασθενής θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να αισθάνεται φυσιολογικά μετά την επέμβαση. Θα είναι σχεδόν αδύνατο να δει οποιοδήποτε σημάδι.

  Τομές

  Οι τομές είναι συνήθως κρυμμένες σε μια πτυχή του δέρματος των χειλέων. Μετά από λίγο δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.

  Ανάκαμψη

  Η επέμβαση διενεργείται συνηθέστερα με τοπική αναισθησία. Θα υπάρξει κάποια δυσφορία για τις πρώτες ημέρες, αλλά θα είστε σε θέση να περπατήσετε και να κάνετε τις καθημερινές εργασίες. Η άσκηση θα πρέπει να αποφεύγεται για την πρώτη εβδομάδα και κάθε σεξουαλική δραστηριότητα για 4 εβδομάδες.

  Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλισθεί η χειλική περιοχή καθαρή με τακτικό πλύσιμο, αλλά οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν σαπούνια για την πρώτη εβδομάδα. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και ως εκ τούτου θα πέσουν μόνα τους.

  Φάρμακα

  Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνεται κανένα ομοιοπαθητικό ή φυτικής προέλευσης φάρμακο 7-10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά. Επίσης αποφεύγεται η ασπιρίνη και τα αντιφλεγμονώδη δισκία. Θα ήταν χρήσιμη μια λίστα με τα συνταγογραφημένα φάρμακα για την προεγχειρητική εκτίμησή σας.

  Πιθανές επιπλοκές

  Οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν μικροί κίνδυνοι, όπως με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Αυτά περιλαμβάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας, μόλυνσης, δύσμορφων ουλών, αλλοιωμένη αίσθηση ή ενόχληση.

  Μείωση Χειλέων Αιδοίου