Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)

Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)

Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)

Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)
Η Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης) είναι η επέμβαση που διορθώνει τις ανωμαλίες σχήματος της μύτης. Η Λειτουργική Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης) διορθώνει και τις ανωμαλίες του εσωτερικού της μύτης, που εμποδίζουν τη ρινική αναπνοή. Πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι η μύτη τους δεν είναι ιδανική, γιατί παρουσιάζει μικρή ή μεγάλη καμπούρα. Άλλοι διαπιστώνουν ότι η μύτη τους είναι μακριά ή μεγάλη ή χοντρή. Επίσης η μύτη μπορεί να είναι στραβή από παλιό χτύπημα ή να είναι στραβή εσωτερικά και να μην επιτρέπει την αναπνοή. Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να συνυπάρχουν πονοκέφαλοι, συχνές ρινίτιδες ή και έντονο ροχαλητό στον ύπνο.

Η επέμβαση  εν συντομία

Η Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης) συνήθως διενεργείται εσωτερικά, δηλαδή με τομές στο εσωτερικό της μύτης. Κάθε φορά η επέμβαση διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόβλημα. Συνήθως δεν εκτελώ κατάγματα στα ρινικά οστά, αλλά και όταν ακόμα χρειαστούν κατάγματα, η επέμβαση είναι ανώδυνη. Ανάλογα με τη ρινική δυσχέρεια (αδυναμία ή δυσκολία αναπνοής από τη μύτη), διορθώνω το διάφραγμα ή και τις κόγχες και αυτό ονομάζεται «Λειτουργική Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)». Η τεχνική που ακολουθώ χαρακτηρίζεται από τη χρήση εσωτερικών μοσχευμάτων, για να κρατηθούν οι αεραγωγοί ανοιχτοί και τις ελάχιστες τομές, ώστε να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου οίδημα μετεγχειρητικά.

Ουλές

Στη Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης), δεν υπάρχουν καθόλου τομές εμφανείς. Όλες οι τομές είναι εσωτερικές και δεν φαίνονται. Ακόμα και όταν χρειαστεί εξωτερική τομή στη στυλίδα(το κομμάτι που χωρίζει τα δύο ρουθούνια), αυτή η τομή δεν φαίνεται.

Φωτογράφηση

Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)

Οι φωτογραφίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επέμβασης. Σε κάθε επίσκεψη θα λαμβάνονται και θα χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση του σχήματος προ και μετά την επέμβαση.

Φάρμακα και κάπνισμα

Και στη Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης), όπως σε κάθε επέμβαση, θα ληφθεί το ιατρικό ιστορικό. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Ρινοπλαστική (Πλαστική Μύτης)

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ρινοπλαστικής 

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

rinoplastiki-1a_thumbrinoplastiki-2a_thumbrinoplastiki-3a_thumbrinoplastiki-4a_thumbrinoplastiki-8a_thumbrinoplastiki-6a_thumbrinoplastiki-5a_thumbrinoplastiki-7a_thumb

      

 

Related posts