Face Lifting

Face Lifting

Face Lifting

Ενδείξεις

Face LiftingΤο Face Lifting είναι η επέμβαση που αντιμετωπίζει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του προσώπου αλλά κυρίως τη χαλάρωση του λαιμού και της γωνίας της κάτω γνάθου. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα και οι μυς χαλαρώνουν και χάνεται ο τόνος και η ελαστικότητα του δέρματος. Σε συνδυασμό με τη δράση του ήλιου (φωτογήρανση) και της βαρύτητας, επέρχεται η πτώση των ιστών του προσώπου και του λαιμού. Η αποκατάσταση των ρυτίδων και της χαλάρωσης, μόνο του προσώπου, αντιμετωπίζονται με το Mini Lift.

Το Face Lifting συνδυάζεται συχνά με βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση λαιμού, ανόρθωση μετώπου και ενέσεις λίπους.

Η επέμβαση εν συντομία

Το Face Lifting αφορά και το πρόσωπο και το λαιμό. Ειδικά όταν ο λαιμός δεν έχει ιδιαίτερη χαλάρωση, γίνεται μόνο mini lift. Γίνεται με μικρή τομή, μπροστά από το αυτί και πίσω από τη φαβορίτα. Ανορθώνονται οι μυς εσωτερικά και ράβονται στη νέα τους θέση. Το δέρμα ράβεται και αυτό στη νέα του θέση, αφού αφαιρεθεί η περίσσεια.

Η έκταση της επέμβασης εξαρτάται από τη σοβαρότητα της χαλάρωσης και το βαθμό της πτώσης των ιστών (δέρματος και μυός). Έτσι σε κάποια περιστατικά, κυρίως σε μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς όπου η πτώση, η χαλάρωση αλλά και οι ρυτίδες είναι πιο εκσεσημασμένα, μπορεί να χρειαστεί να γίνει λίγο μεγαλύτερη τομή για να διορθώσει σωστά τα παραπάνω προβλήματα.

Το Face Lifting γίνεται με τέτοια τεχνική ώστε να μην μείνουν εμφανή σημάδια. Οι τομές ξεθωριάζουν και γίνονται λευκές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς θα έχουν πολύ καλής ποιότητας ουλές στη διάρκεια του χρόνου. Οι ουλές από άλλες πληγές δίνουν μια σχετικά καλή ένδειξη για το πως θα ωριμάσουν στο πρόσωπο.

Face Lifting και Φάρμακα και κάπνισμα

Το Face Lifting είναι επέμβαση με βαρύνουσα σημασία για την καθημερινότητα των ασθενών και το ιατρικό ιστορικό θα συζητηθεί επισταμένα πριν την επέμβαση. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Face Lifting

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ανόρθωσης Προσώπου και Λαιμού 

Related posts