Βραχιονοπλαστική

  Βραχιονοπλαστική

  Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που αντιμετωπίζει την περίσσεια και χαλάρωση του δέρματος στο βραχίονα, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα απώλειας βάρους, της ηλικίας ή προηγηθείσας λιποαναρρόφησης.

  Η επέμβαση εν συντομία

  Στη βραχιονοπλαστική αφαιρείται το χαλαρό δέρμα στο άνω

  Βραχιονοπλαστική

  και έσω τμήμα του βραχίονα, αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στη μασχάλη ή συχνότερα κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς του βραχίονα και έως τον αγκώνα. Το σχήμα λοιπόν μπορεί να είναι Τ ή μια ευθεία γραμμή. Το μήκος της ουλής θα εξαρτηθεί από τον βαθμό της περίσσειας του δέρματος. Ένας πιεστικός κορσές θα φορεθεί για 3-4 εβδομάδες και συστήνεται η αποφυγή αθλητικών δραστηριοτήτων για 4 εβδομάδες.

   

  Ο ασθενής εξέρχεται αυθημερόν από την κλινική.

   Τομές

  Η βραχιονοπλαστική γίνεται με τομή κρυμμένη στη μασχάλη. Όταν επεκτείνεται προς τον αγκώνα, η τομή κρύβεται στο εσωτερικό του βραχίονα. Οι τομές αυτές σβήνουν με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι αρχικά ροζ κατά τις πρώτες εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενίσουν σε λευκό. Η χρήση ειδικού laser αλλά και ειδικών ταινιών και γέλης σιλικόνης θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Οι περισσότεροι ασθενείς θα σχηματίσουν εξαιρετικά καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου.

  Φάρμακα/Κάπνισμα

  Η βραχιονοπλαστική χρειάζεται σωστή προετοιμασία, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση. 

  Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

  Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. 

  Επιπλοκές

  Οι παρακάτω είναι οι πιο συχνές αλλά υπάρχουν και άλλες που αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία. 

  Διάσπαση τραύματος: κυρίως σε μεγάλη αφαίρεση δέρματος και αποφεύγεται με τη συντηρητική αφαίρεση δέρματος.

  Νέκρωση δέρματος: όπως παραπάνω. Συνήθως αντιμετωπίζεται συντηρηρικά με αλλαγές τραύματος και σπάνια θα χρειαστεί επανεπέμβαση.

  Ύγρωμα/συλλογή ορού: αν και συνήθως χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις συμβαίνει την 2η-3η εβδομάδα. Χρειάζεται αναρρόφηση δια βελόνης ή σπάνια επανεπέμβαση.

  Αιμάτωμα: όπως παραπάνω.

  Δύσμορφες ουλές: συνήθως λόγω μεγάλης τάσης στο τραύμα μετά από μεγάλη αφαίρεση δέρματος. Προλαμβάνεται με συντηρητική αφαίρεση δέρματος και σωστές προεγχειρητικές μετρήσεις. Διορθώνεται με χρήση ειδικού laser αλλά και ειδικών ταινιών και γέλης σιλικόνης.

  Βραχιονοπλαστική

  Βραχιονοπλαστική

  Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Βραχιονοπλαστικής

  Φωτογραφίες Πριν και Μετά

  vrahionoplastiki-1b_thumbvrahionoplastiki-2a_thumbvrahionoplastiki-1a_thumb