Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

Ενδείξεις

Βραχιονοπλαστική

Η Βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που αντιμετωπίζει την περίσσεια και χαλάρωση του δέρματος στο βραχίονα, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα της απώλειας βάρους, της ηλικίας ή προηγηθείσας λιποαναρρόφησης.

Η επέμβαση εν συντομία

Στη Βραχιονοπλαστική αφαιρείται το χαλαρό δέρμα στο άνω τμήμα του βραχίονα, αφήνοντας μια ουλή που κρύβεται στη μασχάλη ή συχνότερα κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς του βραχίονα και έως τον αγκώνα. Το μήκος της ουλής θα εξαρτηθεί από τον βαθμό της περίσσειας του δέρματος. Θα υπάρχει συνήθως μια γραμμή που θα σβήσει/ασπρίσει σε περίπου 12 μήνες.

Τομές

Η Βραχιονοπλαστική γίνεται με τομή που είναι συνήθως σε σχήμα L ή Γ από τη μασχάλη και κάτω, κατά μήκος του εσωτερικού του βραχίονα. Η Μίνι Βραχιονοπλαστική αλλάείναι μικρότερη σε έκταση και η τομή είναι μόνο στη μασχάλη.

Ουλές

Βραχιονοπλαστική

Θα είναι αρχικά ροζ, κατά τις πρώτες εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια θα εξασθενίσουν σε λευκό. Οι περισσότεροι ασθενείς θα σχηματίσουν εξαιρετικά καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου. Η διάρκεια όμως ωρίμανσης των ουλών ποικίλλει σε κάθε ασθενή.

Φάρμακα

Η Βραχιονοπλαστική, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση χρειάζεται σωστή προετοιμασία. Το ιατρικό ιστορικό θα συζητηθεί πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Θα ήταν χρήσιμο στην πρώτη συνάντηση να υπάρχει μια λίστα με τα συνταγογραφημένα φάρμακα.

Κάπνισμα

Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Βραχιονοπλαστικής

Βραχιονοπλαστική

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

vrahionoplastiki-1b_thumbvrahionoplastiki-2a_thumbvrahionoplastiki-1a_thumb

Related posts