Ανόρθωση Στήθους

Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

Ανόρθωση Στήθους

Ανόρθωση Στήθους

Ενδείξεις

Ανόρθωση Στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι η επέμβαση που ανορθώνει (σηκώνει) τη θηλή και όλο το μαστό, σε σωστή ανυψωμένη θέση. Όταν είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος του στήθους σας αλλά το στήθος είναι πεσμένο (η θηλή κοιτάει προς τα κάτω), τότε η ανόρθωση στήθους είναι η κατάλληλη επέμβαση για σας. Η πτώση της θηλής μπορεί να οφείλεται σε θηλασμό ή στην ηλικία ή σε μεγάλη απώλεια βάρους. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική (χρήση ενθεμάτων).

Η επέμβαση εν συντομία

Η ανόρθωση στήθους γίνεται με ειδικές τεχνικές που διατηρούν τη λειτουργία του στήθους. Η θηλή σηκώνεται σε μια νέα θέση και διατηρείται σε μια νησίδα ιστών. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και το υπόλοιπο στήθος ανασχηματίζεται με εσωτερικά ράμματα, με αποτέλεσμα ένα σηκωμένο στήθος. Δεν αφαιρείται καθόλου μαστός, απλά ανατοποθετούνται οι ιστοί στη σωστή τους θέση, προς όφελος του σχήματος. Η ανόρθωση στήθους διαφέρει τεχνικά από χειρουργό σε χειρουργό αλλά εγώ προτιμώ την «κάθετη» μέθοδο που δεν αφήνει καθόλου οριζόντια τομή, ώστε τα σημάδια να είναι πολύ λιγότερα από τις υπόλοιπες τεχνικές, τύπου «ανεστραμμένης άγκυρας».

Καταπόνηση

Θα έχετε ίσως παροχετεύσεις για 2-3 ημέρες για να συλλέγονται τα υγρά που βγαίνουν στο τραύμα. Δεν θα υπάρχει πόνος και θα πρέπει να λείψετε από την εργασία σας περίπου 1 εβδομάδα. Αθλητικές δραστηριότητες θα ξεκινήσετε σε 4-6 εβδομάδες. Θα φορέσετε αμέσως αθλητικό σουτιέν ώστε να υποστηρίζεται το στήθος και να βοηθηθεί στο νέο σχήμα του. Για 3-6 μήνες το νέο στήθος θα αντιδρά διαφορετικά στην έμμηνο ρύση μέχρι να συνηθίσετε στη νέα κατάσταση.

Ουλές

Τα σημάδια θα εξαρτηθούν από την τεχνική που χρησιμοποιείται. Τείνουν να είναι αρκετά καφέ κατά τις πρώτες 6 εβδομάδες, γίνονται ροζ στους επόμενους 3 μήνες και στη συνέχεια ξεθωριάζουν και γίνονται λευκές. Οι περισσότερες από τις ασθενείς θα έχουν πολύ καλής ποιότητας ουλές στη διάρκεια του χρόνου. Οι ουλές από άλλες πληγές δίνουν μια σχετικά καλή ένδειξη για το πως θα ωριμάσουν στο στήθος.

Φάρμακα και κάπνισμα

Η ανόρθωση στήθους χρειάζεται σωστή προετοιμασία, όπως κάθε χειρουργική επέμβαση. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά.

Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Ανόρθωση Στήθους

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Ανόρθωσης Στήθους

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

Ανόρθωση ΣτήθουςΑνόρθωση Στήθους

Ανόρθωση ΣτήθουςΑνόρθωση Στήθους

Ανόρθωση ΣτήθουςΑνόρθωση Στήθους
  

Related posts