Βλεφαροπλαστική

Πλαστικοί Χειρουργοί Αθήνα

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Ενδείξεις

 

Η Βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που αφαιρεί το χαλαρό και περίσσιο δέρμα των βλεφάρων αλλά και το λίπος που προπίπτει μέσα από τις σακούλες και δίνει την εικόνα του γερασμένου. Οι σακούλες των βλεφάρων είναι ένας συνδυασμός περίσσειας δέρματος και πρόπτωσης λίπους. Αυτό μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται γερασμένα, κουρασμένα ή «φουσκωμένα». Ο συνδυασμός δέρματος και λίπους ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων. Οι ηλικιωμένοι έχουν συνήθως επιπλέον δέρμα με ποικίλες ποσότητες λίπους, ενώ οι νεότεροι άνθρωποι τείνουν να έχουν περισσότερο λίπος(σακούλες με περίσσεια λίπους).

Βλεφαροπλαστική

Η επέμβαση εν συντομία

Η Βλεφαροπλαστική, εκτελείται με την αφαίρεση του ανεπιθύμητου επιπλέον δέρματος και στη συνέχεια, την αφαίρεση του λίπους στο άνω και κάτω βλέφαρο, ή περιστασιακά την ανακατανομή του λίπους στο κάτω βλέφαρο. Οι τομές είναι ακριβώς στην πτυχή του άνω βλεφάρου, ή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο. (Σε ορισμένους νεότερους ασθενείς η τομή μπορεί να γίνει εσωτερικά στο βλέφαρο, για να αφαιρεθεί μόνο το λίπος.).

Τομές

Η Βλεφαροπλαστική γίνεται με τομές σε φυσικές πτυχές. Οι τομές αυτές στα βλέφαρα επουλώνονται εξαιρετικά καλά και δεν φαίνονται, ιδίως στο άνω βλέφαρο. Η χρήση σκιάς ματιών και μάσκαρας, καθιστά ευκολότερο να κρυφτούν τα σημάδια, κατά τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Αν και λίγο ροζ αρχικά, γρήγορα σβήνουν σε λευκό. Οι περισσότεροι ασθενείς αποκτούν πολύ καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου.

Φάρμακα

Βλεφαροπλαστική

Η Βλεφαροπλαστική χρειάζεται, όπως κάθε επέμβαση, σωστή προετοιμασία. Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, σταματούμε κάθε σκεύασμα ομοιοπαθητικό ή φυτικής προέλευσης, ασπιρίνη και αντιφλεγμονώδη για 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και για 3 ημέρες μετά. Θα ήταν χρήσιμο στην πρώτη συνάντηση να υπάρχει μια λίστα με τα συνταγογραφημένα φάρμακα.

Κάπνισμα

Αν είστε καπνιστής, δοκιμάστε να σταματήσετε για 4 εβδομάδες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα ημερησίως, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών.

Βλεφαροπλαστική

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Βλεφαροπλαστικής 

 

Related posts