• 315

Μετά από επέμβαση Αυξητικής Στήθους

Διάρκεια επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 60-90 λεπτά. Αν χρειάζεται να γίνει και αφαίρεση δέρματος λόγω περίσσειας, θα φτάσει στις 2-3 ώρες και τότε ίσως χρειαστεί να τοποθετηθούν και παροχετεύσεις.Προεγχειρητικός έλεγχος

Ο προεγχειρητικός έλεγχος θα γίνει στο νοσοκομείο ή αλλού κατόπιν συνεννόησης.

Φάρμακα

Θα προμηθευτείτε αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα για το σπίτι. Τα αντίστοιχα φάρμακα θα σας χορηγηθούν στο χειρουργείο κατά την επέμβαση και εσείς θα τα συνεχίσετε μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο.

Παραμονή στο νοσοκομείο

Συνήθως είστε σε θέση να φύγετε αυθημερόν, αλλά σε επιλεγμένα περιστατικά, μπορεί να χρειαστεί παραμονή για μία νύχτα.

Επίδεσμοι

Όταν ξυπνήσετε θα έχετε απλούς επίδεσμους και δεν θα μπορείτενα δείτε το σχήμα του στήθους. Οι επίδεσμοι θα αλλαχτούν σε 1-2 ημέρες και θα χρησιμοποιήσετε ένα αθλητικό σουτιέν για μερικές ημέρες. Μικρά αυτοκόλλητα στα τραύματα θα φύγουν με το μπάνιο σας.

Καθαριότητα

Πλύσιμο στο λουτρό ή ντους, θα ξεκινήσει μόλις αφαιρεθούν οι γάζες, σε 1-2 ημέρες. Στο μπάνιο σας σιγά σιγά θα ξεκινήσετε μασάζ με τον αφρό, για να επανέλθετε γρήγορα στην καθημερινότητά σας.

Παροχετεύσεις

Σε απλή αυξητική δεν απαιτούνται αλλά σε συνδυασμό με αφαίρεση δέρματος μπορεί να χρησιμοποιηθούν. Θα παραμείνουν συνήθως 1-2 ημέρες, ανάλογα με τη συλλογή των υγρών από τα τραύματα.

Σουτιέν

Θα πρέπει να φέρετε ένα μαλακό ή αθλητικό σουτιέν, στο σχεδιαζόμενο νέο μέγεθος. Θα χρειαστείτε ίσως δύο σουτιέν στο σπίτι, για να φοράτε πάντα ένα καθαρό όταν πλένετε το άλλο. Η περιφέρεια του θώρακα μπορεί να αυξηθεί κατά 3-5 εκατοστά λόγω οιδήματος τις πρώτες 2-3 εβδομάδες.

Χρόνος εκτός εργασίας

Επιτρέψτε 1 εβδομάδα τουλάχιστον εκτός εργασίας. Η επάνοδος είναι ποικίλη στους διάφορους ασθενείς και μεγάλο ρόλο παίζει η ένταση στη δουλειά σας. Σε χειρωνακτική εργασία πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Αθλητικές δραστηριότητες

Μπορείτε να ξεκινήσετε απλές καθημερινές εργασίες εντός της εβδομάδας αλλά στο γυμναστήριο μπορείτε να αθληθείτε περίπου σε 1 μήνα. Αυτοί οι χρόνοι φυσικά, είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τις αντοχές της κάθε ασθενούς, και μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Την 1η εβδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσετε σιγά σιγά και να δώσετε ευκαιρία στον εαυτό σας να επανέλθει. Δεν πρέπει να φροντίζετε μικρά παιδιά ή να κάνετε δουλειές στο σπίτι χωρίς βοήθεια.

Την 2η εβδομάδα μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε περισσότερα όπως ελεύθερο περπάτημα, ψώνια κ.λπ. Εάν όλες οι πληγές είναι υγιείς μπορείτε να αυξάνετε τη δραστηριότητά σας όσο νιώθετε καλά.

Στο τέλος της 4ης εβδομάδας θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Αποκατάσταση και τελικό αποτέλεσμα

Θα πρέπει να αναμένετε κάποιους μώλωπες και σχετικό οίδημα στο στήθος. Αυτό θα διαρκέσει 2-3 εβδομάδες. Τα στήθη σας θα είναι ελαφρώς σφιχτά και υψηλότερα από το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Θα έχετε ένα καλό σχήμα αμέσως, αλλά θα ομαλοποιηθεί και θα γίνει πιο φυσικό από 4 έως 6 εβδομάδες και θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι και πέρα των 6 μηνών.

Οδήγηση

Αν και μπορεί να αισθανθείτε ικανή να οδηγήσετε από την πρώτη εβδομάδα, καλό είναι να περιμένετε τις 3-4 πρώτες εβδομάδες και να οδηγήσετε μόνο όταν θα είστε χωρίς πόνο και περιορισμούς.

Παρακολούθηση

Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, θα είμαστε σε επαφή μέσω τηλεφώνου. Θα σας ελέγξω για αλλαγή των επιδέσμων την 2η ή 3η ημέρα και στο τέλος της πρώτης εβδομάδας. Μία ακόμα φορά στις 4 εβδομάδες για φωτογράφηση και τελικές οδηγίες.

Μετά από επέμβαση Αυξητικής Στήθους