Μετά από Ανόρθωση μηρών

  Διάρκεια επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 2 ώρες – 2,30 ώρες, ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη, αν και συνήθως προτιμάται γενική αναισθησία.Διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο

  Συνήθως εξέρχεστε αυθημερόν ή παραμένετε μια νύχτα κατόπιν συνεννόησης.

  Επίδεσμοι και Ράμματα

  Η γραμμή του τραύματος θα καλύπτεται από ειδικά αυτοκόλλητα, γάζες και μια πιεστική περίδεση. Αυτά θα μείνουν για περίπου δύο ημέρες. Μόλις αφαιρεθούν, θα χρειαστεί να φορέσετε έναν πιεστικό κορσέ. Θα κάνετε το μπάνιο σας μόλις αφαιρεθούν οι γάζες την 2η ή 3η ημέρα.

  Μετεγχειρητικές οδηγίες και επάνοδος στην καθημερινότητα

  Ημέρα 1 Ξεκούραση στο σπίτι. Θα πρέπει να έχετε βοήθεια για τις βασικές δουλειές και να ενυδατώνεστε καλά.

  Ημέρα 2-3 Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας με βοήθεια. Συνεχίζετε τα φάρμακα που συνταγογραφήσαμε. Ξεκινάτε γυμναστική, κυρίως περπάτημα, σε ρυθμό χαλαρό ώστε να ιδρώσετε μετά τα 30 λεπτά.

  Ημέρα 5–7 Αφαίρεση ραμμάτων, αν υπάρχουν.

  Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας θα έχετε έντονο οίδημα. Η αποιδηματική φάση ξεκινάει τώρα. Στο τέλος του πρώτου μήνα θα είναι εμφανής και έντονη η διαφορά με αφαίρεση αρκετών πόντων από την περιφέρεια. Η συρρίκνωση του δέρματος θα συνεχίσει για όλο το πρώτο τρίμηνο.

  Άδεια από την εργασία και κοινωνικοποίηση

  Αφήστε έως 14 ημέρες, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης. Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την μετεγχειρητική αποκατάσταση, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς είναι πολύ άνετα σε μία εβδομάδα και δεν θα αισθάνονται πιά δυσφορία ή πόνο.

  Χρόνος για την άσκηση

  Θα ξεκινήσετε σε 2-3 ημέρες, με χαλαρό περπάτημα. Έντονη φυσική άσκηση (αερόμπικ κτλ) θα πρέπει να αποφεύγεται για 3-4 εβδομάδες.

  Οδήγηση

  Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τον πόνο και τον περιορισμό. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι θα καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους. Μπορεί να χρειαστούν 10-14 ημέρες για να ανακτήσουν επαρκώς τις δυνάμεις τους.

  Τελικό Αποτέλεσμα

  Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό αμέσως, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση τους πρώτους τρεις μήνες.

  Παρακολούθηση

  Θα ελέγξουμε το τραύμα σας σε 2-3 24ωρα και θα αφαιρέσουμε τα ράμματα(αν υπάρχουν) σε 5-7 ημέρες. Θα σας συναντήσω ξανά στο τέλος του πρώτου μήνα για φωτογραφίες και τελικές οδηγίες. Ακόμα μία φορά στους 3 μήνες.

  Πιθανές Επιπλοκές Με Ανόρθωση μηρών

  Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση με μεγάλη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε επέμβαση, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

  Μικρού βαθμού ασυμμετρία: Η ίδια επέμβαση θα εκτελεστεί και στις δύο πλευρές. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ελαφρά διαφορετικό στις δύο πλευρές. Αυτά διορθώνονται με μικρή επέμβαση με τοπική αναισθησία.

  Ουλές: Η ποιότητα των ουλών διαφέρει μεταξύ των ασθενών και μπορεί να παρατηρηθεί διάσταση ουλών. Αν χρειαστεί διόρθωση, μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία.

  Μικροανωμαλίες δέρματος: Μικρές περιοχές με διαφοροποίηση της επιφάνειας του δέρματος μπορεί να παρατηρηθούν.

  Διαταραχές αισθητικότητας: Κάποια αλλαγμένη αίσθηση μπορεί να παρατηρηθεί, αλλά συνήθως διορθώνεται κατά τη διάρκεια των πρώτων λίγων εβδομάδων.

  Μώλωπες/εκχυμώσεις: Συνήθως μικρού βαθμού και διατηρούνται για περίπου 10-15 ημέρες.

  Θρόμβους αίματος στα πόδια και τους πνεύμονες (Φλεβοθρόμβωση και Πνευμονική εμβολή): Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι σπάνιες, είναι σημαντικό να αποφευχθούν με το να μην καπνίζετε, να μην είστε υπερβολικά υπέρβαροι και να ξεκινήσετε κινητοποίηση αμέσως μετά την επέμβαση ή το συντομότερο δυνατό.

  Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

  Μετά από Ανόρθωση μηρών