• 188

Μετά την Ανόρθωση Μετώπου

Διάρκεια επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 60 λεπτά για τη μίνι επέμβαση και 90 λεπτά για την ανοικτή επέμβαση. Η μίνι ανόρθωση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Η ανοικτή συνήθως χρειάζεται τουλάχιστον μέθη και τοπική αναισθησία.Διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείοΜε τοπική αναισθησία ή και μέθη, οι ασθενείς εξέρχονται αυθημερόν.Μόνο αν χρειαστεί γενική αναισθησία ίσως γίνει απαραίτητη μία ημέρα νοσηλείας. Αυτά θα συζητηθούν στην πρώτη επίσκεψη.

Γάζες και ράμματα

Θα ξυπνήσετε με μια μικρή γάζα και αυτοκόλλητα (Steristrips) στα τραύματα. Τα ράμματα είναι πολύ λεπτά και δεν θα αφαιρεθούν γιατί λιώνουν μόνα τους.

Χρόνος από την εργασία και κοινωνικοποίηση

Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την επαναφορά στην καθημερινότητα, αλλά οι ασθενείς θα πρέπει να επιτρέψουν τουλάχιστον 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι πολύ άνετα μετά από μερικές μέρες, και μόνο εκχυμώσεις και πρήξιμο μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άβολα, σχετικά με την επιστροφή στην εργασία. Οι περισσότερες από τις εκχυμώσεις θα έχουν περάσει από τη δεύτερη εβδομάδα.

Χρόνος για την άσκηση

Οι ασθενείς αισθάνονται συνήθως σε θέση να περπατήσουν μια απόσταση σε 3 ημέρες, κολύμπι σε 10-14 ημέρες (αν επουλωθεί πλήρως). Έντονη φυσική άσκηση (αερόμπικ κτλ) θα πρέπει να αποφεύγεται για 4 εβδομάδες.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Ημέρα 1-2 Θα πρέπει να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε περισσότερο! Χαλαρώστε στον καναπέ με το κεφάλι σε ψηλή θέση.

Ημέρα 2-5 Μπορείτε να αρχίσετε να κυκλοφορείτε, αλλά θα είστε πρησμένοι και με μικρές εκχυμώσεις γύρω από τα μάτια. Γυαλιά ηλίου θα είναι χρήσιμα αν βγείτε έξω.

Ημέρα 5-10 Το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος και των εκχυμώσεων θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Θα πρέπει να αισθάνεστε πολύ καλύτερα από εδώ και πέρα και θα είστε σε θέση να αρχίσετε την καθημερινή ζωή σας

Εβδομάδα 3 και μετά θα έχετε σχεδόν επανέλθει στο φυσιολογικό.

Οδήγηση

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τον πόνο και τον περιορισμό. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ή τρεις εβδομάδες για να ανακάμψετε επαρκώς.

Παρακολούθηση

Θα ελέγξουμε το τραύμα σας στις 2 ημέρες και θα επιτραπεί το μπάνιο και το λούσιμο ελεύθερα. Θα έχουμε μια συνέχεια στην επίβλεψή σας, όπως απαιτείται. Θα έχετε ένα ραντεβού σε 1 μήνα και ένα ακόμη σε 3 μήνες για φωτογραφίες και τελικές οδηγίες.

Τελικό Αποτέλεσμα

Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμά σας θα είναι αισθητό από νωρίς, αυτό θα συνεχίσει να βελτιώνετε κατά τους τρεις πρώτους μήνες.

Πιθανές επιπλοκές με ανόρθωση μετώπου

Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση με μεγάλη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

Δυσφορία τριχωτού κεφαλής: Είναι πιθανό να εμφανίσουν φαγούρα και μειωμένη αίσθηση στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό δεν θα πρέπει να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μικρού βαθμού ασυμμετρίες: Η ίδια επέμβαση θα εκτελεστεί και στις δύο πλευρές. Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος για μικρές ανωμαλίες στις επιφάνειες του δέρματος από τη μία πλευρά σε σχέση με το άλλο.

Ουλές: Η ποιότητα των ουλών διαφέρουν μεταξύ των ασθενών.

Διάσταση ουλών: Αν και πολύ ασυνήθιστο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση στην επούλωση τραυμάτων και στην ποιότητα της ουλής.

Αιμορραγία: Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να συλλεγεί κάτω από το δέρμα, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή στο χειρουργείο για την απομάκρυνσή του.

Μόλυνση: Επίσης, πολύ ασυνήθιστο, αλλά αν συμβεί θα χρειαστούν αντιβιοτικά.

Απώλεια μαλλιών: Μπορεί να παρουσιαστεί κάποια πολύ μικρή απώλεια μαλλιών γύρω από τις τομές. Συμβαίνει σπάνια και δεν είναι αισθητή. Διορθώνεται μόνη της.

Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

Μετά την Ανόρθωση Μετώπου