Γυναικομαστία μετά την επέμβαση

  Διάρκεια επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 1-3 ώρες συνήθως, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους.Προεγχειρητικός έλεγχοςΟ προεγχειρητικός έλεγχος θα γίνει στο νοσοκομείο ή αλλού κατόπιν συνεννόησης.Φάρμακα

  Θα προμηθευτείτε αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα για το σπίτι. Τα αντίστοιχα φάρμακα θα σας χορηγηθούν στο χειρουργείο κατά την επέμβαση και εσείς θα τα συνεχίσετε μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο.

  Παραμονή στο νοσοκομείο

  Συνήθως φεύγετε αυθημερόν, περιστασιακά μένετε μία νύχτα.

  Επίδεσμοι

  Όταν ξυπνήσετε θα έχετε απλούς επίδεσμους και δεν θα μπορείτε να δείτε το σχήμα του στήθους. Οι επίδεσμοι θα αλλαχτούν σε 1-2 ημέρες και θα χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό κορσέ για 3 εβδομάδες. Μικρά αυτοκόλλητα στα τραύματα θα φύγουν με το μπάνιο σας.

  Καθαριότητα

  Πλύσιμο στο λουτρό ή ντους, θα ξεκινήσει μόλις αφαιρεθούν οι γάζες, σε 1-2 ημέρες. Στο μπάνιο σας σιγά σιγά θα ξεκινήσετε μασάζ με τον αφρό για να επανέλθετε γρήγορα στην καθημερινότητά σας.

  Παροχετεύσεις

  Ίσως να χρειαστούν για 24 – 48 ώρες. Χρησιμοποιούνται για να βγεί προς τα έξω κάθε ανεπιθύμητο υγρό μετά την επέμβαση. Η χρήση τους θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της επέμβασης.

  Χρόνος εκτός εργασίας

  Επιτρέψτε 1 εβδομάδα τουλάχιστον εκτός εργασίας. Η επάνοδος είναι ποικίλη στους διάφορους ασθενείς και μεγάλο ρόλο παίζει η ένταση στη δουλειά σας. Σε χειρωνακτική εργασία πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

  Αθλητικές δραστηριότητες

  Μπορείτε να ξεκινήσετε απλές καθημερινές εργασίες εντός της εβδομάδας αλλά στο γυμναστήριο μπορείτε να αθληθείτε περίπου σε 1 μήνα. Αυτοί οι χρόνοι φυσικά, είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τις αντοχές του κάθε ασθενούς, και μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

  Μετεγχειρητικές οδηγίες

  Την 1η εβδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσετε σιγά σιγά και να δώσετε ευκαιρία στον εαυτό σας να επανέλθει.

  Την 2η εβδομάδα μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε περισσότερα όπως ελεύθερο περπάτημα, ψώνια κ.λπ. Εάν οι πληγές είναι υγιείς μπορείτε να αυξάνετε τη δραστηριότητά σας όσο νιώθετε καλά.

  Στο τέλος της 4ης εβδομάδας θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε τα πάντα και φυσικά να ξεκινήσετε γυμναστήριο.

  Αποκατάσταση και τελικό αποτέλεσμα

  Θα πρέπει να αναμένετε κάποιους μώλωπες και σχετικό οίδημα στο στήθος. Αυτό θα διαρκέσει 2-3 εβδομάδες. Ο θώρακας θα είναι ελαφρώς πρησμένος. Θα έχετε ένα καλό σχήμα αμέσως, αλλά θα ομαλοποιηθεί και θα γίνει πιο φυσικό από 4 έως 6 εβδομάδες και θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι και πέρα των 6 μηνών.

  Οδήγηση

  Αν και μπορεί να αισθανθείτε ικανός να οδηγήσετε από την πρώτη εβδομάδα, καλό είναι να περιμένετε τις 3-4 πρώτες εβδομάδες και να οδηγήσετε μόνο όταν θα είστε χωρίς πόνο και περιορισμούς.

  Παρακολούθηση

  Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, θα είμαστε σε επαφή μέσω τηλεφώνου. Θα σας ελέγξω για αλλαγή των επιδέσμων την 2η ή 3η ημέρα και στο τέλος της 1ης εβδομάδας. Μία ακόμα φορά στις 4 εβδομάδες για φωτογράφηση και τελικές οδηγίες.

  Γυναικομαστία μετά την επέμβαση