Μετά από επέμβαση Κοιλιοπλαστικής

  Διάρκεια της χειρουργικής επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη αν και το σύνηθες είναι η γενική αναισθησία.Κοιλιοπλαστική και Διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο

  Συνήθως μία νύχτα, περιστασιακά δύο. Σε Μίνι-κοιλιοπλαστική συνήθως μια νύχτα ή και καθόλου.

  Επίδεσμοι

  Θα ξυπνήσετε με μικρά αυτοκόλλητα για τις πληγές και γάζες στην κοιλιά. Ένας πιεστικός κορσές θα έχει τοποθετηθεί ήδη από το χειρουργείο. Οι πολλές γάζες θα πρέπει να αφαιρεθούν την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα. Συνήθως οι επίδεσμοι απαιτούνται για περαιτέρω 5-7 ημέρες. Ο πιεστικός κορσές θα φορεθεί όλο τον πρώτο μήνα και θα σας προστατεύει στη σταδιακή επανένταξή σας στην καθημερινότητα.

  Παροχετεύσεις

  Η χρήση μίας ή δύο παροχετεύσεων εντός της κοιλίας είναι κοινή, για την απομάκρυνση οποιουδήποτε ανεπιθύμητου αίματος ή υγρών. Οι ασθενείς συνήθως έχουν παροχετεύσεις για 48-72 ώρες. Αμέσως μετά την αφαίρεσή τους, οι ασθενείς θα κάνουν άνετα το μπάνιο τους.

  Κορσές

  Αυτός θα χρησιμοποιηθεί για 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση και πρέπει να φοριέται όσο το δυνατόν περισσότερο για τις πρώτες 10 ημέρες.

  Άδεια από τη δουλειά

  Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την ανάκτηση των δυνάμεών τους, αλλά επιτρέψτε τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Είναι η πιο απαιτητική από όλες τις αισθητικές επεμβάσεις και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια μικρή επέμβαση. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ευκίνητοι και άνετοι σε δύο εβδομάδες. Μπορεί να είναι εφικτό να επιστρέψουν στην εργασία τους σε αυτό το στάδιο. Οι ασθενείς με ανάγκες έντονης φυσικής καταπόνησης, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο.

  Κοιλιοπλαστική και Χρόνος για την άσκηση

  Οι ασθενείς αισθάνονται συνήθως ότι είναι σε θέση να περπατήσουν άνετα σε 7-10 ημέρες και να κολυμπήσουν σε 3 εβδομάδες (αν η κοιλιά έχει επουλωθεί πλήρως). Έντονη φυσική άσκηση (αερόμπικ κτλ) θα πρέπει να αποφεύγονται για 8 εβδομάδες. Το σημαντικό είναι να αποφευχθεί η υπερβολική καταπόνηση των μυών κατά τη διάρκεια των πρώτων 4 εβδομάδων. Η σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να κρίνεται παρομοίως σε σχέση με αυτό. Είναι συνήθως καλύτερο να αποφεύγεται για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες.

  Μετεγχειρητικές οδηγίες

  Ημέρα 1-7 Θα πρέπει να έχετε βοήθεια! Δεν πρέπει να φροντίζετε πολύ μικρά παιδιά ή να κάνετε δουλειές του σπιτιού χωρίς βοήθεια.

  Ημέρα 7-14 Μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε περισσότερα, συμπεριλαμβανομένων των πλέον απαραίτητων όπως περπάτημα, ψώνια κλπ. Θα εξακολουθείτε να είστε άβολα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλά οι κινήσεις γίνονται αρκετά ανώδυνες από το τέλος της δεύτερης εβδομάδας .

  Εάν όλες οι πληγές είναι μια χαρά σε δύο εβδομάδες, θα είναι απίθανο να γίνει οποιαδήποτε βλάβη με την αύξηση της δραστηριότητάς σας.

  Εβδομάδα 3-4 Θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία τους και να επιστρέψουν στην κανονική ζωή σας.

  Οδήγηση

  Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τον πόνο και τον περιορισμό.Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και τρεις εβδομάδες για να ανακάμψουν επαρκώς.

  Παρακολούθηση

  Θα ελέγξουμε το τραύμα σας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Την πρώτη εβδομάδα θα ελέγχεστε ανά δύο ημέρες. Από την δεύτερη εβδομάδα θα φοράτε τον κορσέ χωρίς γάζες (πάντα ανάλογα με τις ανάγκες σας). Επόμενο ραντεβού συνήθως στο τέλος του πρώτου μήνα, για φωτογραφίες και τελικές οδηγίες.

  Κοιλιοπλαστική και Τελικό Αποτέλεσμα

  Αυτή η επέμβαση δίνει ένα καλό αποτέλεσμα σχεδόν αμέσως. Ωστόσο, την πρώτη εβδομάδα θα είστε έντονα πρησμένοι. Ένα σχετικό αποτέλεσμα θα δείτε από τον πρώτο μήνα. Οι ιστοί συνεχίζουν να μαλακώνουν με την πάροδο του χρόνου και το βέλτιστο σχήμα θα φανεί μετά από 4-6 μήνες.

  Πιθανές επιπλοκές με κοιλιοπλαστική

  Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση με μεγάλη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική πράξη, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

  Απώλεια του δέρματος: Αυτό είναι σπάνιο και συνήθως εμφανίζεται αν ένας χειρουργός αφαιρεί πάρα πολύ ιστό, καθιστώντας τη σύγκλειση πολύ σφιχτή και σε συνδυασμό με υψηλούς παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, παχυσαρκία και διαβήτης). Πολύ σπάνια συμβαίνει σε ασθενείς χαμηλού κινδύνου. Όταν πράγματι συμβαίνει, η ανάκτηση μπορεί να πάρει πολλές εβδομάδες και θα οδηγήσει σε μία χαμηλής ποιότητας ουλή. Πριν από οποιαδήποτε διαδικασία, θα συζητήσουμε μαζί το ιατρικό ιστορικό σας για να προσδιορίσουμε εάν είστε κατάλληλος υποψήφιος.

  Ουλές: Η ποιότητα των ουλών διαφέρει μεταξύ των ασθενών.

  Συλλογή ορού(διαυγές υγρό που εκλύεται στα τραύματα): Αυτή είναι μια συλλογή των υγρών του σώματος κάτω από το δέρμα. Παρουσιάζεται ως μάζα σταθερή και χρειάζεται αναρρόφηση δια βελόνης.

  Αιμορραγία: Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να συλλεγεί στην κοιλιακή χώρα και τότε χρειάζεται επανεπέμβαση, μικρής έκτασης και διάρκειας, για καθάρισμα και πλύσιμο της περιοχής. Αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπου 1% των ασθενών εντός των πρώτων 24 ωρών μετά την εγχείρηση.

  Λοίμωξη: Πολύ σπάνιο, αλλά αν συμβεί μπορεί να χρειαστούν αντιβιοτικά.

  Απώλεια της αίσθησης: Η περιοχή ακριβώς πάνω από την ουλή, στο τριχωτό του εφηβαίου, μπορεί να έχει διαταραγμένη αίσθηση.

  Θρόμβους αίματος στα πόδια και τους πνεύμονες (Φλεβοθρόμβωση και Πνευμονική εμβολή): Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι σπάνιες, είναι σημαντικό να αποφευχθούν με το να μην καπνίζετε, να μην είστε υπερβολικά υπέρβαροι και να ξεκινήσετε κινητοποίηση αμέσως μετά την επέμβαση ή το συντομότερο δυνατό. Σίγουρα, θα συνταγογραφηθεί και θα πάρετε μαζί σας στο σπίτι, μια σειρά επιδερμικών ενέσεων για μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο(αντιπηκτικές ενέσεις).

  Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

  Μετά από επέμβαση Κοιλιοπλαστικής