Μετά από επέμβαση Βλεφαροπλαστικής

  Διάρκεια επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 60 λεπτά για τα άνω βλέφαρα και 90 λεπτά για το κάτω βλέφαρο. Η διάρκεια αυτή ποικίλει αναλόγως του προβλήματος του κάθε ασθενούς.Η άνω βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Η κάτω βλεφαροπλαστική συνήθως χρειάζεται τουλάχιστον μέθη και τοπική αναισθησία.

  Διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο

  Με τοπική αναισθησία ή και μέθη, οι ασθενείς εξέρχονται αυθημερόν.Μόνο αν χρειαστεί γενική αναισθησία ίσως γίνει απαραίτητη μία ημέρα νοσηλείας. Αυτά θα συζητηθούν στην πρώτη επίσκεψη.

  Γάζες και ράμματα

  Θα ξυπνήσετε με μια μικρή γάζα και αυτοκόλλητα (Steristrips) στα τραύματα. Τα ράμματα είναι πολύ λεπτά και θα αφαιρεθούν, σε περίπου 5 ημέρες.

  Χρόνος εκτός εργασίας και κοινωνικοποίηση

  Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την επαναφορά στην καθημερινότητα, αλλά οι ασθενείς θα πρέπει να επιτρέψουν τουλάχιστον 1 εβδομάδα αποθεραπείας μετά την επέμβαση. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι πολύ άνετα μετά από μερικές μέρες, και μόνο εκχυμώσεις και πρήξιμο μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άβολα, σχετικά με την επιστροφή στην εργασία. Οι περισσότερες από τις εκχυμώσεις θα έχουν περάσει από τη δεύτερη εβδομάδα.

  Χρόνος για την άσκηση

  Οι ασθενείς αισθάνονται συνήθως σε θέση να περπατήσουν μια απόσταση σε 3 ημέρες, κολύμπι σε 10-14 ημέρες (αν επουλωθεί το τραύμα πλήρως). Έντονη φυσική άσκηση (αερόμπικ κτλ) θα πρέπει να αποφεύγεται για 4 εβδομάδες.

  Μετεγχειρητικές οδηγίες

  Ημέρα 1-2 Θα πρέπει να ξεκουραστείτε όσο μπορείτε περισσότερο! Χαλαρώστε στον καναπέ με το κεφάλι σε ψηλή θέση, και παγάκια στα μάτια.

  Ημέρα 2-5 Μπορείτε να αρχίσετε να κυκλοφορείτε, αλλά θα είστε πρησμένοι και θα έχετε αυτοκόλλητα, που είναι ορατά. Γυαλιά ηλίου θα είναι χρήσιμα αν βγείτε έξω.

  Ημέρα 5-10 Τα ράμματά σας θα έχουν αφαιρεθεί και το μεγαλύτερο μέρος της οιδήματος και των εκχυμώσεων θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Θα πρέπει να αισθάνεστε πολύ καλύτερα από εδώ και πέρα και θα είστε σε θέση να αρχίσετε την καθημερινή ζωή σας

  Εβδομάδα 3 και μετά θα έχετε σχεδόν επανέλθει στο φυσιολογικό.

  Οδήγηση

  Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο ή τρεις εβδομάδες για να ανακάμψετε επαρκώς.

  Παρακολούθηση

  Θα ελέγξουμε το τραύμα σας στις 2 ημέρες και θα αφαιρέσουμε τα ράμματα κατά την ημέρα 5. Θα έχουμε μια συνέχεια στην επίβλεψή σας, όπως απαιτείται. Θα έχετε ένα ραντεβού σε 1 μήνα και ένα ακόμη σε 3 μήνες για φωτογραφίες και τελικές οδηγίες.

  Τελικό Αποτέλεσμα

  Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμά σας θα είναι αισθητό από νωρίς, αυτό θα συνεχίσει να βελτιώνεται κατά τους τρεις πρώτους μήνες.

  Πιθανές Επιπλοκές Με Βλεφαροπλαστική

  Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση, που έχει μεγάλη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

  Εκτρόπιο: Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο. Συμβαίνει όταν το κάτω βλέφαρο τραβάει προς τα κάτω και δεν εφάπτεται σωστά στο βολβό του ματιού. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην κάτω βλεφαροπλαστική για να αποφευχθεί αυτό. Αν χρειάζονται παραλλαγές στην τεχνική για να αποφευχθεί, θα συζητηθεί μαζί σας κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής επίσκεψης.

  Μικρού βαθμού ασυμμετρίες: Η ίδια επέμβαση θα εκτελεστεί και στις δύο πλευρές. Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος για μικρές ανωμαλίες στις επιφάνειες του δέρματος σε κάθε πλευρά. Ίσως κάποιες μικροδιαφορές χρειαστούν διόρθωση με τοπική αναισθησία.

  Ουλές: Η ποιότητα των ουλών διαφέρουν μεταξύ των ασθενών. Σε αυτή την επέμβαση δεν φαίνονται τα σημαδάκια από τις τομές.

  Διάσταση ουλών: Αν και πολύ ασυνήθιστο, αυτό μπορεί να οδηγήσει στε καθυστέρηση στην επούλωση των πληγών.

  Αιμορραγία: Ένας θρόμβος αίματος μπορεί να συλλεγεί κάτω από το δέρμα, που απαιτεί την επιστροφή στο χειρουργείο για την απομάκρυνσή του.

  Μόλυνση: Επίσης, πολύ ασυνήθιστο, αλλά αν συμβεί θα χρειαστούν αντιβιοτικά.

  Απόξεση βολβού: Το μάτι προστατεύεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά μια μικρή τριβή στον κερατοειδή μπορεί να παρουσιαστεί και επουλώνεται χωρίς πρόβλημα σε λίγες ημέρες.

  Δακρύρροια: Είναι προσωρινή και οφείλεται στον ερεθισμό του δακρυϊκού μηχανισμού από την επέμβαση. Διορθώνεται σε λίγες ημέρες μετά την επέμβαση.

  Χύμωση: Είναι οίδημα του επιπεφυκότα. Συνήθως υφίεται μόνο του μετά από μερικές ημέρες.

  Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

  Μετά από επέμβαση Βλεφαροπλαστικής