Διάρκεια επέμβασης Η επέμβαση διαρκεί 2 έως 2,30 ώρες, ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αυτό μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη ή και γενική αναισθησία, ανάλογα με το περιστατικό. Διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο Συνήθως εξέρχεστε αυθημερόν ή παραμένετε μια νύχτα. Επίδεσμοι Και Ράμματα Η γραμμή του τραύματος θα καλύπτεται από αυτολόκκητα, γάζες και μια πιεστική περίδεση.

  Αυτό θα μείνει για περίπου δύο ημέρες. Μόλις αφαιρεθεί, θα χρειαστεί να φορέσετε έναν πιεστικό κορσέ. Θα κάνετε το μπάνιο σας μόλις αφαιρεθούν οι γάζες την 2η ή 3η ημέρα. Μετεγχειρητικές οδηγίες και την ανάκτηση Ημέρα 1 Ξεκούραση στο σπίτι. Θα πρέπει να έχετε βοήθεια για τις βασικές δουλειές και να ενυδατώνεστε καλά. Ημέρα 2-3 Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας με βοήθεια. Συνεχίζετε τα φάρμακα που συνταγογραφήσαμε.

  Ξεκινάτε γυμναστική, κυρίως περπάτημα, σε ρυθμό που να ιδρώσετε μετά τα 30 λεπτά. Ημέρα 5–7 Αφαίρεση ραμμάτων Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας θα έχετε οίδημα. Η αποιδηματική φάση ξεκινάει τώρα. Στο τέλος του πρώτου μήνα θα είναι εμφανής και έντονη η διαφορά με αφαίρεση αρκετών πόντων από την περιφέρεια.

  Η συρρίκνωση του δέρματος θα συνεχίσει για όλο το πρώτο τρίμηνο. Άδεια από την εργασία και κοινωνικοποίηση Αφήστε 3-14 ημέρες, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης. Ενώ οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την μετεγχειρητική αποκατάσταση, οι περισσότεροι ασθενείς είναι πολύ άνετα σε μία εβδομάδα και δεν θα αισθάνονται πιά δυσφορία ή πόνο. Χρόνος για την άσκηση Θα ξεκινήσετε σε 2-3 ημέρες, με χαλαρό περπάτημα.

  Έντονη φυσική άσκηση (αερόμπικ κτλ) θα πρέπει να αποφεύγεται για 3-4 εβδομάδες. Οδήγηση Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τον πόνο και τον περιορισμό. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι θα καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους. Μπορεί να χρειαστούν 10-14 ημέρες για να ανακτήσουν επαρκώς τις δυνάμεις τους.

  Μετά από επέμβαση Βραχιονοπλαστικής

  Τελικό Αποτέλεσμα Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό αμέσως, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση τους πρώτους τρεις μήνες. Παρακολούθηση Θα ελέγξουμε το τραύμα σας σε 2-3 24ωρα και θα αφαιρέσουμε τα ράμματα σε 5-7 ημέρες. Θα σας συναντήσω ξανά στο τέλος του πρώτου μήνα για φωτογραφίες και τελικές οδηγίες. Ακόμα μία φορά στους 3 μήνες. Πιθανές επιπλοκές με βραχιοπλαστική Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση που έχει μεγάλη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά.

  Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω. Μικρού βαθμού ασυμμετρία: Η ίδια επέμβαση θα εκτελεστεί και στις δύο πλευρές. Ωστόσο οι επιδράσεις της εγχείρησης μπορεί να είναι διαφορετικές στις δύο πλευρές. Διορθώνεται με τοπική αναισθησία. Ουλές: Η ποιότητα των ουλών διαφέρουν μεταξύ των ασθενών. Ανωμαλίες/ασυμμετρίες δέρματος: Μικρές περιοχές με ασυμμετρία μπορεί να παρατηρηθεί. Διορθώνεται με τοπική αναισθησία. Αλλαγμένη αίσθηση: Κάποια αλλαγμένη αίσθηση μπορεί να παρατηρηθεί, αλλά συνήθως αποκαθίσταται κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Μώλωπες/εκχυμώσεις: Συνήθως μικρής έκτασης. Εξαφανίζονται σε περίπου 10-15 ημέρες. Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

  Μετά από επέμβαση Βραχιονοπλαστικής