Μετά από επέμβαση Ωτοπλαστικής

  Διάρκεια επέμβασηςΗ επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες και για τα δύο αυτιά. Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Σε παιδιά μπορεί να γίνει με γενική αναισθησία, αναλόγως της ηλικίας του παιδιού.Προεγχειρητικός έλεγχος

  Ο προεγχειρητικός έλεγχος θα γίνει στο νοσοκομείο ή αλλού κατόπιν συνεννόησης.

  Παραμονή στο νοσοκομείο

  Σε καμία περίπτωση δεν διανυκτερεύουν οι ασθενείς.

  Επίδεσμοι

  Θα υπάρχει ένας επίδεσμος γύρω από το κεφάλι για να προστατεύει τα νέα σας αυτιά. Θα παραμείνετε έτσι για 5 ημέρες, ώστε να προστατεύονται τα αυτιά από τις ακούσιες κινήσεις, κατά τον ύπνο. Αφού αφαιρεθεί ο επίδεσμος, θα πρέπει να φοριέται κατά τον ύπνο μια φαρδιά κορδέλα, για 3 εβδομάδες ως προστασία.

  Φάρμακα

  Θα προμηθευτείτε αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα για το σπίτι. Τα αντίστοιχα φάρμακα θα σας χορηγηθούν στο χειρουργείο κατά την επέμβαση και εσείς θα τα συνεχίσετε μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο.

  Καθαριότητα

  Θα καθαρίζετε μόνοι σας την οπίσθια επιφάνεια των αυτιών με βαμβάκι (μπατονέτες) και οξυζενέ, απαλά μέχρι να φύγει το ξεραμένο αίμα που ίσως υπάρχει. Επίσης θα κάνετε σιγά και απαλά μασάζ με ενυδατική κρέμα στα αυτιά σας.

  Χρόνος εκτός εργασίας

  Επιτρέψτε 1 εβδομάδα τουλάχιστον εκτός εργασίας. Η επάνοδος είναι ποικίλη στους διάφορους ασθενείς και μεγάλο ρόλο παίζει η ένταση στη δουλειά σας. Σε χειρωνακτική εργασία πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

  Αθλητικές δραστηριότητες

  Μπορείτε να ξεκινήσετε απλές καθημερινές εργασίες εντός της εβδομάδας αλλά στο γυμναστήριο μπορείτε να αθληθείτε περίπου σε 1 μήνα. Αυτοί οι χρόνοι φυσικά, είναι ενδεικτικοί και εξαρτώνται από τις αντοχές του κάθε ασθενούς, και μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

  Μετεγχειρητικές οδηγίες

  Την 1η εβδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσετε σιγά σιγά και να δώσετε ευκαιρία στον εαυτό σας να επανέλθει. Δεν πρέπει να φροντίζετε μικρά παιδιά ή να κάνετε δουλειές στο σπίτι χωρίς βοήθεια.

  Την 2η εβδομάδα μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε περισσότερα όπως ελεύθερο περπάτημα, ψώνια κ.λπ. Θα κάνετε μασάζ με κρέμα για να βοηθήσετε να ξεπρηστούν τα αυτιά σας.

  Στο τέλος της 4ης εβδομάδας θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

  Αποκατάσταση και τελικό αποτέλεσμα

  Θα πρέπει να αναμένετε κάποιους μώλωπες και σχετικό οίδημα στα αυτιά. Αυτό ίσως διαρκέσει 2-3 εβδομάδες. Θα έχετε ένα καλό σχήμα αμέσως, αλλά θα ομαλοποιηθεί και θα γίνει πιο φυσικό από 4 έως 6 εβδομάδες και θα συνεχίσει να βελτιώνεται μέχρι και πέρα των 6 μηνών.

  Οδήγηση

  Μπορείτε να οδηγήσετε από την πρώτη εβδομάδα. Με προσοχή όμως γιατί τα αυτιά σας θα είναι ακόμα ευαίσθητα.

  Παρακολούθηση

  Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, θα είμαστε σε επαφή μέσω τηλεφώνου. Θα σας ελέγξω για αλλαγή των επιδέσμων την 5η ημέρα. Μία ακόμα φορά στις 4 εβδομάδες, για φωτογράφηση και τελικές οδηγίες.

  Μετά από επέμβαση Ωτοπλαστικής