• 909

Μετά από Λιποαναρρόφηση

Διάρκεια επέμβασηςΗ Λιποαναρρόφηση λειτουργία διαρκεί 1-3 ώρες, ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτό μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή συνηθέστερα σε συνδυασμό με μέθη. Γενική αναισθησία χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις.Διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο μετά την λιποαναρρόφηση

Ανάλογα με την περίπτωση, οι ασθενείς εξέρχονται την ίδια ημέρα. Μόνο σε μεγάλη επέμβαση, θα χρειαστεί να περάσουν μια νύχτα στο νοσοκομείο.

Επίδεσμοι και ράμματα

Θα έχετε μικρά ράμματα και γάζες για τις τομές και θα φοράτε έναν πιεστικό κορσέ, που εφαρμόζεται στο χειρουργείο. Σε 48 ώρες από την επέμβαση θα κάνετε το μπάνιο σας και θα αντικαταστήσετε τις γάζες με απλούς αυτοκόλλητους επιδέσμους. Σε 5-7 ημέρες θα αφαιρεθούν τα ραμματάκια που κλείνουν τα μικρά τραύματα.

Πιεστικός κορσές

Λιποαναρρόφηση Θα χρειαστεί να τον φοράτε 23 ώρες την ημέρα για 3 εβδομάδες και θα τον βγάζετε μόνο για το μπάνιο σας. Είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για να βοηθηθεί η σωστή συρρίκνωση του δέρματος.

Λιποαναρρόφηση και Μετεγχειρητικές οδηγίες

Ημέρα 1 Ξεκούραση στο σπίτι. Θα πρέπει να έχετε βοήθεια για τις βασικές δουλειές και να ενυδατώνεστε καλά.

Ημέρα 2-3 Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας με βοήθεια, για να μην ζαλιστείτε. Συνεχίζετε τα φάρμακα που συνταγογραφήσαμε. Ξεκινάτε γυμναστική, κυρίως περπάτημα, σε ρυθμό που να ιδρώσετε μετά τα 30 λεπτά.

Ημέρα 5–7 Αφαίρεση ραμμάτων

Μέχρι το τέλος της πρώτης εβδομάδας θα έχετε οίδημα. Η αποιδηματική φάση ξεκινάει τώρα. Στο τέλος του πρώτου μήνα θα είναι εμφανής και έντονη η διαφορά με αφαίρεση αρκετών πόντων από την περιφέρεια. Η συρρίκνωση του δέρματος θα συνεχίσει για όλο το πρώτο τρίμηνο.

Άδεια από την εργασία και κοινωνικοποίηση

Λιποαναρρόφηση Αφήστε 3-14 ημέρες, ανάλογα με την έκταση της επέμβασης. Ενώ οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την μετεγχειρητική αποκατάσταση, οι περισσότεροι ασθενείς είναι πολύ άνετα σε μία εβδομάδα και δεν θα αισθάνονται πιά δυσφορία ή πόνο.

Χρόνος για την άσκηση

Θα ξεκινήσετε σε 2-3 ημέρες, με χαλαρό περπάτημα. Έντονη φυσική άσκηση (αερόμπικ κτλ) θα πρέπει να αποφεύγεται για 3-4 εβδομάδες.

Οδήγηση

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση μέχρι να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από τον πόνο και τον περιορισμό. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι θα καλύπτονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο τους. Μπορεί να χρειαστούν 10-14 ημέρες για να ανακτήσουν επαρκώς τις δυνάμεις τους.

Λιποαναρρόφηση και τελικό Αποτέλεσμα

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα θα είναι αισθητό αμέσως, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση τους πρώτους τρεις μήνες.

Παρακολούθηση

Θα ελέγξουμε το τραύμα σας σε 2-3 24ωρα και θα αφαιρέσουμε τα ράμματα σε 5-7 ημέρες. Θα σας συναντήσω ξανά στο τέλος του πρώτου μήνα για φωτογραφίες και τελικές οδηγίες. Ακόμα μία φορά στους 3 μήνες.

Πιθανές επιπλοκές με λιποαναρρόφηση

Αυτή είναι μια συνηθισμένη επέμβαση που έχει μεγάλη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι μπορεί να πάει στραβά. Οι πιθανές επιπλοκές αναφέρονται παρακάτω.

Επανάληψη: Δεν είναι πραγματικά μια επιπλοκή, αλλά μπορείτε να πάρετε το λίπος πίσω αν δεν ελέγχετε το βάρος σας. Τα λιπώδη κύτταρα δεν έρχονται πίσω, αλλά αυτά που έμειναν γίνονται μεγαλύτερα.

Μικρού βαθμού ασυμμετρία: Η ίδια επέμβαση θα εκτελεστεί και στις δύο πλευρές. Ωστόσο οι επιδράσεις της εγχείρησης μπορεί να είναι διαφορετικές στις δύο πλευρές. Διορθώνεται με τοπική αναισθησία.

Ουλές: Η ποιότητα των ουλών διαφέρουν μεταξύ των ασθενών.

Ανωμαλίες/ασυμμετρίες δέρματος: Μικρές περιοχές με ασυμμετρία μπορεί να παρατηρηθεί. Διορθώνεται με τοπική αναισθησία.

Αλλαγμένη αίσθηση: Κάποια αλλαγμένη αίσθηση μπορεί να παρατηρηθεί, αλλά συνήθως αποκαθίσταται κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα.

Μώλωπες/εκχυμώσεις: Συνήθως μικρής έκτασης. Εξαφανίζονται σε περίπου 10-15 ημέρες.

Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες που σας απασχολούν παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας .

Μετά από Λιποαναρρόφηση